TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor'da sular durulmuyor.

Geçtiğimiz günlerde Vanspor'lu futbolcular alacaklarını alamadıkları için antrenmana çıkmamış, bu durumdan dolayı Futbol Şube Sorumlusu Oktay Ukay da istifa etmişti.

İstifasını açıklayan Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz, açıklamasında Oktay Ukay ile ilgili de iddialarda bulununca, Ukay da basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi.

Elite World Otel'de kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Futbol Şube Sorumlusu Oktay Ukay, Seyithan İzsiz'e yanıt verdi. Vanspor'da yaşananları tek tek açıklayan Ukay, Seyithan İzsiz'in, takıma kazandırmaktan çok, kaybettirdiğini söyledi.

"YAPILAN YANLIŞLARI GÖRÜNCE İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALDIM"

Vanspor Futbol Şube Sorumlusu görevinden istifa eden Oktay Ukay, 2 buçuk yıldır Vanspor Kulübünde yöneticilik yaptığını hatırlatarak, "Bu zamana kadar Vanspor'un menfaatleri doğrultusunda hareket ettim, bundan sonra da böyle davranmaya devam edeceğim. Göreve geldiğim ilk günden bugüne gerek eski yönetimin gerekse mevcut yönetimin yaptığı yanlışların karşısında durdum. Bugün geldiğimiz noktada da yapılan yanlışları görünce istifa etmek zorunda kaldım. 4 Kasım'daki istifamdan sonra Vanspor'un zarar görmemesi için basına kesinlikle açıklama yapmadım, Keşke Seyithan İzsiz de benim gibi istifa kararı aldığında Vanspor'un menfaatini düşünerek hareket etseydi. Bu sene Vanspor yönetiminde yönetici olarak bulunmak istemedim fakat As Başkanımız Mehmet Avcı'nın ısrarı üzerine çok güzel bir yönetim kurulacağı söylenerek benimde bu oluşacak yönetimde yer almam gerektiği ifade edildi ve teklifi kabul ettim. Ben göreve geldikten sonra Vanspor'a yapacağım katkıyı söyleyip yaptım. Geçmişte de her yıl düzenli bir şekilde ödeme yapmışımdır" dedi. 

"FUTBOLCULARIN İDMANA ÇIKMAMASINA NEDEN SESSİZ KALDIN?"

Seyithan İzsiz'in Vanspor'a kazandırmaktan çok kaybettirdiğini belirten Ukay, "Sorunları sürekli geçiştirerek hareket etti. Futbolcularımız alacaklarını zamanında alamadıkları için ve Seyithan İzsiz'in üslubundan dolayı maça çıkmama kararı almıştılar. Sivas Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, Bayburt Özel İdarespor maçlarında oynamayacaktılar, sahaya çıkmaları ve oynamaları için onları ikna ettim. Yine idmanlara çıkmama kararı almıştılar gidip konuşarak sorunu çözmeye çalıştım. Futbolcuların ödemelerini yapma konusunda sürekli oyalama politikası uyguladılar. Ben futbolcu kardeşlerime sürekli 'sabırlı olun, paranızı alacaksınız' diyordum, ama maalesef bıçak kemiğe dayandı. Sarıyerspor maçından önce futbolcular idmana çıkmama kararı alıp uyguladılar. Futbolculara 'haklı olduğunuz yerde haksız duruma düşersiniz, gelin idmana çıkın. Haklısınız ödemeleriniz zamanında yapılmadı' dedim, ama onlar idmana çıkmadılar. Mehmet Avcı ile bu konuyu görüştüğümde kendisi Bitexen firmasıyla her konuda anlaştıklarını, imzaların Salı günü atılacağını, Çarşamba günü de ödemenin yüzde 100 yapılacağını ifade etti, ama gelin görün ki bizim eski kulüp başkanımız Seyithan İzsiz gidip o sözleşmeyi bir türlü imzalamadı. Ben kendisine soruyorum; Salı günü imzalanması gereken sözleşme niçin imzalanmadı? Neden sürekli geçiştirdiniz? Futbolcuların idmana çıkmamasına neden sessiz kaldınız? Futbolcularınıza neden anında bir açıklama yapma gereği duymadınız?" diye konuştu.

"VANSPOR MİLLETİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN KULLANILAN YAZI TAHTASI MI?"

Seyithan İzsiz'in takıma ciddi zararlar verdiğini vurgulayan Ukay, "Seyithan İzsiz'in bu takıma hiç mi katkısı olmadı? Elbette oldu. Seyithan İzsiz'in çevresinde bulunan iş insanları Vanspor'a maddi destek sağladı. Nurullah Abukan'a, Seyithan İzsiz aracılığıyla kulübe destek veren iş insanlarına teşekkür ederim. Bunlar Seyithan beyin Vanspor'a katkılarıdır. Görmezden gelemem ama Seyithan beyin bir de Vanspor'a verdiği zararları açıklamak istiyorum. Seyithan bey yönetim kurulunu oluşturduğumuzda karar alınırken, hepimize danışarak demokratik davranacağını söyledi fakat yönetim kurulunu kendi isteğine göre oluşturup kamuoyuna paylaştı. Karar alınırken kesinlikle bize danışılmadan kendisi aldı. Bakın 2 buçuk aylık süre zarfında basınla bir araya geldik. Kulübümüzün genel sekreterini gördünüz mü? Bu kulübün genel sekreteri nerede? Bir kulüp yönetimi toplanmak istediğinde bunu ayarlayacak genel sekreterdir ama maalesef genel sekreteri bu zamana kadar ne gördük, ne de toplantılara katıldı. Olayın en vahim kısmı ise Seyithan beye genel sekreterin toplantılara neden katılmadığını sorduk. Seyithan bey bize arkadaşlar ben genel sekreteri bir sıkıntısından dolayı getirdim. Genel sekreterlik görevini verirsek sorunu çözecek. Peki, Vanspor milletin sorunlarını çözmek için kullanılan yazı tahtası mı? Allah bilir Hasan Aydinç'in genel sekreter olduğundan haberi yoktur. Kendisi bugüne kadar çıkıp bir açıklama yapmadı. Şahsi bir insanın sorununu kimse Vanspor'a yansıtamaz. Ben onları kamuoyunun vicdanına havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

"VANSPOR 500 BİN LİRALIK TUTAR YERİNE, 2 BUÇUK MİLYON ÖDEMEK ZORUNDA BIRAKILDI"

Vanspor'un başına koordinatör olarak getirilen Recep Yazıcı konusuna da açıklık getiren Ukay, "Seyithan bey göreve geldikten sonra Vanspor'a koordinatör getireceğini söyledi. Takımda çok büyük eksikliklerin olduğunu ifade etti. Bizde kendisine eksikliklerin farkındayız. Bizim kulübü iyi bir müdür getirmemiz gerekir. Süleyman beyi Allah'ta bilir çok severim, ama onun tek başına yürüteceği bir iş değil. Süleyman beye mutlaka birilerinin profesyonel bir şekilde destek vermesi lazım. Seyithan bey sorunların hepsini çözeceğini belirtti. Vanspor için çok iyi bir koordinatör buldum. Recep Yazıcı 30 yıl Fatih Terim'in yanında çalıştı. Bakın ben 35 yaşındayım, daha bunu Fatih Terim'in yanında görmedim. Bu adam gelecek hepimizi kurtaracak. Rahat olun, Recep Yazıcı'yı ben kendim gidip havaalanından alarak kendi binama yerleştirip misafir ettim. Seyithan İzsiz hani sen diyorsun ya Oktay Ukay takıma ne yaptı? Senin getirdiğin adamı 3 aydır başıma taç ediyorum. Sen kulüp koordinatörünün nerede kaldığını biliyor musun? Recep beye sahip çıktın mı? Koordinatörün sorunları çözeceğine inanıp getirdin. Bakın arkadaşlar biz öyle bir yanlış yaptık ki takım büyük zarar gördü. Bir kuruma ödeyeceğimiz 500 bin liralık tutar, Seyithan İzsiz'in kulüp müdürü ve koordinatörü birbirine karıştırmasından dolayı Vanspor 2 buçuk milyon ödemek zorunda bırakıldı. 500 bin lira ödeyeceğimiz rakam, yıl sonunda 2 buçuk milyon olarak çıkacak. Soruyorum, Seyithan Bey başarılı mı? Başarısız mı? Vanspor'a verdiği destek 1 milyon ama bir kalemde verdiği zarar 2 milyon TL. Seyithan beyin verdiği 1 milyon 250 bin lira karşılığında kulüpten 250 bin lira çekini almış, yani kulübe verdiği destek 1 milyondur" dedi.

"BİR KULÜBÜ 700 BİN-800 BİN TL ZARARA UĞRATMAK, BİR BAŞARI MIDIR SİZCE?"

Kulübün bugüne kadar ödemesi gereken prim miktarı, 400 bin TL iken, Seyithan İzsiz'in yüzünden 1 milyon 100 bin ile 1 milyon 200 bin TL arasında prim ödemek zorunda kaldığını belirten Ukay, "Seyithan bey sürekli şeffaf olduğunu, kurumsal bir şekilde hareket ettiklerini ifade ediyor. Ligin birinci haftasında Adıyamanspor maçını kazandık, karar defterimizde futbolcuların ne kadar alacağı prim bellidir. İç sahada 2 bin lira, dış sahada 3 bin liradır ama biz bunları bazen bin veya iki bin lira artırıyoruz. Peki Seyithan Bey gelir gelmez ne yaptı? Adıyamanspor maçında 2 bin lira olan primi 6 bin lira olarak açıkladı. Şimdi soruyorum. Siz bu kararı alırken kime danıştınız? Kime sordunuz? Futbolcu bile verilen primden memnun değil. Düşünün bir futbolcu bu kadar yüksek prim alıyor ama rahatsız, niye çünkü başkanın bunu gönülden vermediğini fark etti.  Adıyaman maçından sonra, başkan daha ilk maçta 6 bin TL prim açıkladınız, yanlış bir şey yaptınız. Keşke bize danışsaydınız dediğimizde, ben ne yapacağımı bilmiyor muyum dedi. Ne konuşacağımı bilmiyor muyum dedi. Başka kazandığımız maçta ise prim bellidir açıklamama gerek yok dedi. Başkan, böyle olmaz bir maçta 6 bin TL prim veriyorsun, bir maçta prim vermiyorum diyorsun. Bu nasıl bir çelişkidir. Turgutlu maçında ise takımımız galip geldikten sonra bu kez 10 bin TL prim açıkladı. Bugüne kadar ödememiz gereken prim miktarı, 400 bin TL iken, bugüne kadar 1 milyon 100 bin ile 1 milyon 200 bin TL arasında prim ödemek zorunda kaldık. Bu başarı mıdır? Bu kulübe zarar değil mi? Prim ödediğin futbolcu bile ödediğin primden rahatsız. Futbolcu diyor ki bana 3 bin TL öde ama gelip beni kırma. Beni tebrik et, bana teşekkür et. Sen bana kızıyorsun. Sen bana hak etmediğin bir şekilde davranıyorsun diyor. Bunlar doğru değil. Bir kulübü 700 bin- 800 bin TL zarara uğratmak bir başarı mıdır sizce?" diye konuştu.

"YAZICI İÇİN BİR DE YARDIMCI GETİRDİ"

Recep Yazıcı'nın kulübe aylık maliyetinin ortalama 35 bine 40 bin TL arasında olduğunu belirten Ukay, "Başkan bize koordinatör olarak getirilen Recep Yazıcı'nın kulübe maddi açıdan hiçbir zararı olmayacak dedi. Bize çok cüzi bir maliyeti olacak dedi. Kulüp koordinatörü ile yaptığım görüşmede, ben 12 bin 500 TL maaşa geldim, %100 prime geldim ve bütün deplasmanlara geleceğim dedi. Yaptığımız hesapta aylık 35 bin TL ile 40 bin TL aralığında bize bir zararı oldu. Başkanım bize koordinatörün bir zararı olmayacak demiştiniz dedik. Ben halledeceğim dedi. Kulüp koordinatör geldiği 3 gün sonra, bana 3 gündür idmanları izliyorum, bu takım bitik, bu takımdan hiçbir şey olmaz, bu hocadan hiçbir şey olmaz dedi. Başkan seni çok seviyor, başkan ile konuş, ben Recep hoca ile konuştum, bence biz bu hocayı gönderelim, bu hoca takımı iyi çalıştırmıyor, bu takım düşecek, aldanmayın bu hocaya, başkana söyleyin, Recep hocayı getirelim, Recep hoca bizi kurtarsın. Siz buraya hoca olmaya mı geldiniz, koordinatör olmaya mı geldiniz. Başkana, bu koordinatör buraya hoca olmaya gelmiş, kafasına bunu koymuş. Başkan, sen merak etme ben koordinatör meselesini çözeceğim dedi. Aynı gün akşam Çataklı bir akrabasını getirip, koordinatör yardımcısı yaptı. Çataklı arkadaşım, profesyonel bir hoca, oda Recep hocanın yardımcısı olacak. Çataklı İkram Bey ile tanıştım. Daha önce nerede görev yaptınız, spor geçmişiniz nereden geliyor diye sordum. Ben Çatakspor'da başkandım, Seyithan bey de benim futbolcumdu dedi. Başkan bey herhalde Çatakspor'daki lisansından bahsediyor. Araştırdım, başkanın bir profesyonel lisansını görmedim. Başkanımız her konuşmasında, futbolu çok iyi biliyorum, benim profesyonel lisansım var diyor. Bunlar bugüne kadar Vanspor'a asla ve asla hiçbir katkıları olmadı ve zararları oldu. Ne yaptım ise Seyithan İzsiz'i bu konuda ikna edemedim. Seyithan bey bazı yönetici arkadaşlarımıza, ben Van'da kimseye güvenmiyorum, ben koordinatörü oraya göndermişim, oradaki bütün gizli bilgeleri, görüntüleri bana atıyor, ben o yüzden onu oraya getirdim. O zaman buna koordinatör değil, farklı bir şey diyelim. Bunun adı koordinatör değil. İstifamın en büyük sebeplerinden biri de bu olaydır" ifadelerini kullandı.

"FUTBOLCULARIN PEŞİNATLARININ ŞUANA KADAR %30 ÖDENMİŞTİR"

Kendisini Sarıyer maçına geldiği için eleştiren Başkan İzsiz'e cevap veren Ukay, "Ben istifa ettim diye maça gelmeyecek miyim, ben Vanspor'un maçını izlemeyecek miyim, taraftarlarımızın ısrarı üzerine maça geldim. Maç bittikten 10 dakika sonra sahaya inip, hocamı ve futbolcu kardeşlerimi tebrik ettim. Sen bundan niye rahatsız oluyorsun. Futbolcularla ne konuştun diyor. Futbolcuyla ne koşacağım. Sende nasıl bir zihniyet var. İstifa eden bir insanın maçta ne işi var diyorsun. Ama hikmetse kendisi konuşmasının sonunda, ben istifa ediyorum ama bundan sonra Vanspor'un maçlarını izlemeye geleceğim. Bu nasıl bir çelişkidir. Benim gelmemi yanlış buluyorsun ama kendin geliyorsun. Başkan ilk yaptığımız basın toplantısında benim konuşmama izin vermediği ve benim yerime soruya cevap verdi. Neden benim konuşmama müsaade etmediniz? Benim konuşmam sizi neden bu kadar rahatsız etti? Başkan Cumartesi günü yaptığı toplantıda kulübün hesabında 536 bin TL olduğunu söyledi. Futbolcuların peşinatlarının şuana kadar %30 ödenmiştir. Biz peşinatları 3 taksit yaptık. Normalde 1 Ağustos, 1 Eylül, 1 Ekim'di. Ama bütün sözleşmeleri ben kendim imzaladım. Ben futbolcu kardeşlerime, paralarımız geç gelecek, biz size paranızı gününde ödeyeceğiz dedim. Biz bunu 1 Eylül, 1 Ekim ve 1 Kasım yapalım dedim. Bütün futbolcular da beni kırmayarak kabul ettiler. 1 Eylül'de ödenmesi gereken paralar, 15 Eylül- 20 Eylül'de ödendi. Bunu yine kamuoyuna yansıtmadık. 1 Kasım'da ödenmesi gereken 2. taksitler halen ödenmedi. Başkan diyor ya, bana kumpas kurdular, ben futbolcuların bütün ödemelerini yaptım. Futbolcuları bilerek idmana çıkarmadılar dedi. Peki, başkan, eğer sen futbolcuların parasını ödediysen, futbolcular buna rağmen idmana çıkmıyorsa, senin 30 yıldır tecrübeli olduğunu söylediğin koordinatör neden noter getirip, tutanak tutturmadı. Basın açıklaması yapmak için İstanbul'dan Van'a gelmesini biliyorsun" dedi.

"FUTBOLCULAR, BAŞKANIN ÜSLUBUNDAN ÇOK RAHATSIZDI"

Futbolcuların Başkan İzsiz'in üslubundan dolayı çok rahatsız olduğunu ve bunu defalarca dile getirdiğini belirten Ukay, "Futbolcular Sivas maçından bu yana, başkan senin bu üslubundan rahatsızız, sen idmanlarda koordinatörü arayarak, idmanı durdurun, toplayın futbolcuları, benim gördüğüm inşaatları bakın, görün ağabeyleriniz neler yapıyor, bu ağabeyiniz şuanda 3 milyar TL'lik bir proje yapıyor. Merak etmeyin, bütün paranız ödenecek diyorsun. Bu paralar neden ödenmedi. Sen ödediğin 1 milyon TL ile Vanspor'u kurtaracağını mı sandın? Hani 3 milyar TL'lik proje yapıyordun. Madem 3 milyar TL'lik proje yapıyordun, Vanspor'a neden 5 milyon TL'yi çok gördün. Niye yatırmadın. Sonra kalkıp, ben futbolcuların parasını yatırdım, elimde dekontlar var diyorsun. Yatırdığın primleri insanlara peşinat diye yutturmaya çalışıyorsun. Seyithan İzsiz sen kimi kandırıyorsun? Futbolcular orada gidin sorun bakalım, hangi futbolcu ikinci peşinatını almış. Daha sonra Bayburt maçına takımı çıkartmayacaklardı diyorsun. Bu kadar iğrenç bir iftira olabilir mi? Bu nasıl bir iftiradır. Senin üslubundan ve Vanspor'a maddi anlamda bir destek vermediğinden dolayı, yönetim senden rahatsız oldu. Bunu açık şekilde yüzüne söylediler. İstanbul'da sana eğer para vermeyecekseniz, bu üslubunuza devam edecekseniz, başkanlığı bırakın, başka bir arkadaşımız yapsın dedik. Ama siz karşılığında, bana 2 milyon TL verin, ben başkanlığı bırakayım dediniz. Niye bunu söylemiyorsunuz. Bunu sizin Vanspor'a olan sevdanız" diye konuştu.

"SEYİTHAN İZSİZ BURAYA TAMAMEN ŞOV İÇİN GELDİ"

Ukay konuşmasının devamında, "Vanspor'a bu sezon verdiğim bütün paralar ortadadır. Ben Vanspor'a 50 bin TL verip almışsam bu dekontlar nedir. Sen kendin, ilk basın açıklamasında kalkıp, Oktay Ukay'dan 120 bin TL aldık demedin mi? Madem Oktay futbol şube sorumlusu, takım neden sahip çıkmıyor diyorsun. Peki, söylüyorum sana, takım Bayburt maçına gidecekti, senin kulüp hesabında 1 TL para var mıydı? Neden mali işlerden sorumlu yöneticin beni arayıp da, Oktay hesabımızda 1 TL para yok, Süleyman Can'ın hesabına para gönder, yoksa takım yolda kalacak denildi. Kaleci antrenörü 3 haftadır primini almadı, bize yardımcı ol denildi mi? Madem senin hesabında 536 bin TL var, niye beni aradılar. Senin koordinatörün 3 aydır nerede kalıyor? Senin teknik direktörün 3 aydır nerede kalıyor? Senin peşinatını ödemediğin 3-4 tane futbolcu şuan nerede kalıyor. Hani benim Vanspor'a bir katkım yoktu? Hiç kimse Vanspor'a şov yapmaya gelmesin. Vanspor gönül işidir. Ben yaklaşık 2.5 yıldır, işimi, gücümü, her şeyimi bırakarak Vanspor'un yanında oldum. Bütün deplasmanlara gittim. Vanspor, bana çok büyük maddi zararlar verdi. Ama hiçbir zaman çıkıp bir açıklama yapmadım ve hayatım boyunca 3 yıldır ilk defa bir basın toplantısı yapıyorum. Ben şov peşinde koşan bir insan değilim. Ben kalkıp ileride siyasete girecek bir insanda değilim. Ben bir Vanspor taraftarıyım, 3 yıldır hem maddi hem manevi anlamda Vanspor'un yanındayım. Bundan sonra da her zaman Vanspor'un yanında olacağım. Ama kim Vanspor'a zarar verirse, kusura bakmasın çıkıp onu da eleştireceğim ve haksız olduğunu söyleyeceğim. Bugün Seyithan İzsiz'in yaptığı gibi. Seyithan İzsiz, sen taraftara oynamayı çok iyi biliyorsun. Keşke Bayburt maçında da çıkıp taraftarına sahip çıksaydın. Hani Vanspor'a sahip çıkmamıştım. Sen daha takımının ne yaptığını, hocanın, koordinatörünün nere kaldığını bilmiyorsun. Seyithan İzsiz'in bu tavırlarından dolayı geçtiğimiz hafta istifamı yönetim kuruluna verdim. Buradan da onlara çağrı yapıyorum. İstifam kabul edilmezse, noter huzurunda istifamı kulübe göndereceğim. Seyithan İzsiz, Vanspor kulübünde olduğu sürece, kulübe hiçbir destek sağlamayacağım. Çünkü Seyithan İzsiz buraya tamamen şov için geldi. Kendisinin herhalde ileriye dönük projeleri var. Vanspor'u bir kalkan olarak kullandı. Kendisini bir kahraman ilan edip, buradan gitti. Kahramanlar kaçmaz. Kahramanlar her zaman mücadele eder. Kulüpteki herkes Seyithan İzsiz'den rahatsız. Vanspor'u şirketi gibi gördü. Burası şirket değil, burası bir futbol kulübü diye kendisini defalarca uyardım" ifadelerini kullandı.

Kaynak:BölgeGazetesi

Editör: Wan Haber