Silahtaroğlu Vanspor Kulüp Başkanı Seyithan İzsiz, cumartesi günü, bir otelde düzenlenen basın açıklamasıyla istifa ettiğini duyurmuştu. İzsiz, Eski Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve arkadaşlarının takımda çıkardığı sorunlar yüzünden istifa ettiğini dile getirmişti. Bu açıklamaların ardından Eski Kulüp Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yenitürk, bir basın açıklaması düzenleyerek adeta İzsiz’e ateş püskürdü.  

‘4. istifası' 

Yenitürk, İzsiz’in 4 kez istifa ettiğini dile getirerek “Bilindiği üzere birkaç gün önce kulüp başkanımız Seyithan Bey tarafından çok talihsiz bir açıklama gerçekleşti. Bu tabiiki hepimizi üzdü. Bununla ilgili bizlere söz hakkı doğdu. Gelmiş geçmiş başkanlar içerisinde Vanspor’a en büyük zararı veren isim olarak anılacağına inanın. Çünkü geçmişte 4 yıl başkanlık yaptım. Çok daha ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Yalnız kaldık ama hiçbir zaman Vanspor’a zarar gelmesin diye bunu ne basına taşıdık, ne arkadaşlarımızı rencide ettik. Ama ne hikmetse Seyithan Bey bu yeleğin çok ağır olduğunu fark etti. Geldiği 10 günden sonra, başladı bahaneler üretmeye. Kaçmak için sorun aramaya, taraftara çarpmaya, futbolculara hakaret etmeye, hocaya hakaret etmeye, egolarını yönetimdeki arkadaşlara yansıtmaya başladı. Bu 1. istifası değil 4. istifasıdır” dedi.  

‘Kulüpten ödeyeceksiniz diyor’ 

Yenitürk, İzsiz’in İstanbul’dan gelen misafirlerinin kaldığı otel ücretinin kulüp tarafından ödeneceğini iddia ettiğini vurgulayarak, “Yönetimden bazı arkadaşlarımız bu şartlarda biz Seyithan Bey ile aynı şekilde yol yürümemizin mümkün olmayacağını, bizim bunu oturup beraber istişare etmemiz gerektiğini, eğer kabul etmezse biz yollarımızı ayıracağımızı söyledik. Tabiiki ister istemez 4 yıl başkanlık yaptığımız için bazı sorunları arkadaşlarımız bize taşıyordu. Ben de hemen o arada Seyithan Bey’e bir haber gönderdim. Arkadaşlarımızın bazı sıkıntıları var, bunları oturup konuşmamız gerekiyor. İstanbul’dan ne kadar getirdiği eşi, dostu, misafiri buraya reklam yapmak için, hava atmak için getirdiği insanları otelde yatırıyor. Tamamını kulüpten ödeyeceksiniz diyor. Biz bugüne kadar bunları yaşamadık dedim” diye konuştu.  

‘İğrenç bir iftiradır’ 

Seyithan İzsiz’e seslenen Yenitürk, “Ben güya Levent Cankurtaran beye söylemişim ki bunun ayağını kaydırabilmek için Bayburt maçında gerekirse takımı sahaya çıkarmayız. Bu ne kadar iğrenç bir iftiradır! Sen benim rakibim değilsin. Sen kimsin? Ben basın önünde sayın Van halkıma, Van taraftarıma ve buradan Seyithan’a sesleniyorum. Atmış olduğun bu iftirayı ispat etmezsen namert, şerefsiz, namussuzsun. Eğer ben böyle bir iddiaya girmişsem namert, şerefsiz ve namussuzum” dedi.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber