Vanspor, Sakaryaspor maçında çirkin ve kötü tezahürat, nedeniyle PFDK'ya sevk edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun aldığı karar gereği Vanspor’a 4 bin TL para cezası verdi. Vanspor ile birlikte PFDK'ya sevk edilen, İnegölspor, Bayburt Özel İdarespor, Hekimoğlu Trabzon, Kahramanmaraşspor, Bodrumspor ve Diyarbekirspor'da farklı cezalar aldı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Silahtaroğlu Vanspor FK'nın, 02.10.2021 tarihinde oynanan Silahtaroğlu Vanspor FK-Sakaryaspor A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 4.000.-TL Para Cezası ile cezalandırılmasına” ifadelerine yer verildi.

İNEGÖLSPOR’A AĞIR CEZA...

Vanspor’un grubunda PDFK’ya sevk edilen diğer takımlar da çeşitli aldı. Açıklamanın devamında, “İnegölspor Kulübünün, 02.10.2021 tarihinde oynanan İnegölspor-Adıyaman FK TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada İnegölspor Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı ihtar cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada İnegölspor Kulübünün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2.500.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada İnegölspor Kulübü sporcusu Hakkı İsmet Şimşek'in, rakip takım sporcusuna yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakadan men ve 3.000.-tl para cezası ile cezalandırılmasına” denildi.

TFF tarafından yapılan açıklamada, “Kahramanmaraşspor A.Ş.'nin, 02.10.2021 tarihinde oynanan Sarıyer-Kahramanmaraşspor A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2.100.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Hekimoğlu Trabzon Kulübü teknik sorumlusu Bahaddin Güneş'in, 02.10.2021 tarihinde oynanan Hekimoğlu Trabzon-Afjet Afyonspor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 3.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Hekimoğlu Trabzon Kulübü sporcusu Hakan Demir'in, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 3.000.-tl para cezası ile cezalandırılmasına, Bodrumspor A.Ş.'nin, 02.10.2021 tarihinde oynanan Bodrumspor A.Ş.-Turgutluspor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İhtar Cezası ile cezalandırılmasına, An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor Kulübünün, 02.10.2021 tarihinde oynanan An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor-Sivas Bld. Spor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi 2.100.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Diyarbekir Spor A.Ş.'nin, 02.10.2021 tarihinde oynanan Ankaraspor-Diyarbekir Spor A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2.450.-TL para cezası ile cezalandırılmasına” ifadelerine yer verildi.

bolgegazetesivan
 

Editör: Wan Haber