Ergene Velimeşe maçı sonrası açıklamalarda bulunan Vanspor Teknik Direktörü Saffet İşler, yardımcı antrenör Zeki Yılmaz, futbolculardan Emrah Tacir, Sercan Kaya, Güney Tutcuoğlu, Hamza Küçükköylü ve Barış Gök, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Takımda birlik ve beraberliğin üst seviyede olduğu gözlemlenirken, tüm gözler Cumartesi günü oynanacak olan Sakaryaspor maçına çevrildi.

Ergene galibiyetiyle, haftayı 3 puanla kapatan Vanspor, ligin 5. Haftasında konuk edeceği Sakaryaspor'u da mağlup ederek, seriyi sürdürmek istiyor.

 "SAKARYA MAÇINA ÇOK İYİ HAZIRLANACAĞIZ"

Saffet İşler, deplasmanda galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Buraya kazanmak için gelmiştik. Genel olarak iyi bir oyun sergiledik. Hakem genel anlamda iyi bir oyun yönetmedi. Bazı pozisyonlarımızı vermedi. Yediğimiz golde de top taca çıkmıştık ve fakat devam kararı çıktı. Devam eden atakta kalemizde gol gördük. Maçtaki mücadelemizi sonuna kadar devam ettirdik. Maçı kazandığımız için mutluyuz. Hafta boyunca bu maçı kazanacağımızı biliyorduk. Bu maça çok iyi hazırlandık. Futbolcularıma ve teknik heyetime emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah galibiyet serimizi devam ettireceğiz. Bu maçtan aldığımız galibiyetle, Sakarya maçına çok daha motivasyonlu bir şekilde çıkacağız. Futbolcularımız müthiş bir mücadele verdiler. Sakatlarımız da oldu. İnşallah onları da hafta içerisinde toparlarız. Sakarya maçına çok iyi hazırlanacağız. Hafta sonu zorlu bir müsabaka bizi bekliyor. Evimizde oynayacağımız Sakarya maçını da kayıpsız geçmek istiyoruz. Bizi burada yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

"KAZANDIĞIMIZ İÇİN  MUTLUYUZ"

Vanspor birinci yardımcı hoca yardımcısı Zeki Yılmaz ise, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

"BU MAÇA ÇOK İYİ HAZIRLANDIK"

Vanspor'da oynadığı 4 maçta da üstün bir performans ortaya koyan ve 3 gol 1 asist katkısında bulunan Emrah Tacir ise, "Bugün maçı çok istedik. Arkadaşlarımızla birlikte bu maça çok iyi hazırlandık. Sonucunda istediğimiz galibiyeti aldık. Takım arkadaşlarımın ayaklarına, yüreklerine sağlık. 3 puanı hak ettiğimiz düşünüyorum. İnşallah bundan sonra devamı gelecek. Darbeye yönelik bir sakatlık geçirdim. İnşallah kısa sürede atlatacağım" ifadelerini kullandı.

"BİRLİK VE BERABERLİK RUHU OLDUĞU ZAMAN BAŞARI KAÇINILMAZ OLUYOR"

Vanspor'un tecrübeli futbolcularından Sercan Kaya ise, "Bizim için zor bir maçtı. Her maç daha iyi olacağız. İnşallah böyle devam edeceğiz. Bu maç öncesi takım olarak tek yürek olduk. Yıllardır top oynuyorum. Birçok takımda top koşturdum. İlk kez böyle bir ortam gördüm. Birlik ve beraberlik ruhu olduğu zaman başarı kaçınılmaz oluyor. Burada da öyle bir ortamımız. Birlikte hareket edip, birlikte düşünüyoruz. İyi bir dönemden geçiyoruz. Maçlar yoğunlaştıkça zor günler de gelecektir. Fakat sahada tüm mücadelenizi verdiğiniz zaman, her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Bu takım kaybetse bile, sahada mücadele ederek, taraftarıyla mücadele ederek kaybeder. İnşallah daha iyi olacağız. Bu maçta da taraftarımızın desteğiyle, evimizde gibi oynadık. İyi bir ortamımız var ve iyi bir hava yakaladık" diye konuştu.

"İYİ BİR TAKIMIZ"

Güney Tutcuoğlu 3 puanı hak ettiklerini belirterek, "Bizim için güzel bir sonuç. 3 puan aldık. Zor bir atmosfer vardı. İyi bir mücadele ortaya koyduk. Biz iyi bir takımız. Bu birlikteliğimiz sahaya da en iyi şekilde yansıyor. Haftalardır sonradan oyuna giren oyuncular maçı değiştiriyor. Bu da bir takım için çok önemlidir. Bütün taraftarlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"HER HAFTA ÜSTÜNE KOYARAK GİDİYORUZ"

Vanspor'un galibiyet golünü kaydeden Hamza Küçükköylü, "Maça ilk dakikalar kötü başladık. Sonraki dakikalarda toparlamayı bildik. İstediğimiz, arzumuz bize bu maçı kazandırdı. Maçta biraz daha saki kalabilseydik, maçı farklı da kazanabilirdik. Daha iyi olacağız. Her hafta üstüne koyarak gidiyoruz. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Sanki maçı kendi sahamızda oynadık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ZORLU BİR PERİYODA GİRİYORUZ"

Vanspor'un kaptanlarından Barış Gök ise, "Maçı kazandığımız için mutluyuz. Zor bir maçtı. Deplasmanda rakibimizi yendik. Zorlu bir periyoda giriyoruz. Bu periyotta da en az kayıpla gidip, en fazla puanı toplamak istiyoruz. Bu galibiyette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu galibiyetlerin devamı gelir. Bunu sözünü veriyorum; Bu takım 90 dakika boyunca sahada mücadele verecek" diye konuştu.

Van Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber