Saadet Partisi (SP) Van İl Başkanlığı her hafta kentin ve ülkenin sorunlarını ele almaya devam ediyor. Bu hafta da, günlerdir gündemden düşmeyen Vanspor’u ele alan Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, Vanspor’daki sorunlara değindi. Açıklamayı okuyan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Vanspor’un sadece başarılarıyla gündemde olması gerektiğini dile getirerek “Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak bu hafta ki gündemimiz Vanspor! Vanspor ilk haftalarda galibiyetleriyle gündemdeyken, ne yazık ki bugünlerde yönetim kriziyle gündemdedir. Oysaki Vanspor sadece ve sadece başarılarıyla şehre kattığı heyecanıyla gündemde olması gerekir. Vanspor 90’lı yıllarda ligde şampiyonları belirleyecek kadar etkili ve başarılıyken, son yıllarda özellikle sık sık yapılan kongreler ve sürekli başkanın istifa ettim, ediyorum şeklindeki tehditleriyle ilimiz gündemini meşgul etmiştir” dedi.  

‘Kulübe zarar veriyor’ 

İlhan, ortaya atılan iddiaların kulübe zarar verdiğini belirterek, “Geçtiğimiz hafta Vanspor kulüp başkanın istifası ve sonrasında yöneticilerinin birbirleriyle ilgili ortaya attığı iddialar kulübe zarar vermekten başka bir şey değildir. Bu tarz iddialar başta yöneticilerin itibarını zedelemekle beraber Van sporumuzu da olumsuz olarak etkilemektedir” diye konuştu.  

‘Ortak değer’ 

Vanspor'un kentte herkesi birleştiren bir değer olduğunu açıklayan İlhan, “Vanspor şehrimizdeki herkesi buluşturacak en önemli ortak değerlerimizin başında gelmektedir. Vanspor kimsenin küçük siyasi hesaplar adına reklam aracı olarak kullanacağı bir kulüp olmamalıdır. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Vanspor’un mevcut yönetiminin son yıllarda yaşananları göz önünde tutarak ivedi olarak bir çağrı yapmak suretiyle yeni üyeler ve kongre delegeleri belirlemeli ve akabinde kongre sürecini başlatmalıdır. İlimizdeki tüm sporseverleri Vanspor’un etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

WanHaber - Fatma Polatcan

Editör: Wan Haber