Uzun bir aradan sonra tekrar Vanspor ile ilgili birkaç şey yazmak farz oldu. 

Vanspor;

Kentin tek birleştirici gücü,

Kentin tek eğlence alanı,

Kentin vitrini,

Kentin en çok konuşulanı,

Kentin umudu,

Mevcut yönetimin akıbeti ne olur bilmem ama çeşitli dönemlerde her ne kadar siyasete alet edilmek istense bile halk hiçbir zaman Vanspor’a sırtını dönmedi hep destek verdi. Geçen sene Vanspor bir üst lige çıktığı zamanki süreç herkes tarafından bilinmekte. Oluşturulan birliktelik ile neleri başaracağımızın bir göstergesi olmuştur. O dönem ciddi bir başarı elde eden yönetimi kutlamak gerek. Ciddi bir başarı örneği gösterdiler. 


Fakat aynı başarı ne yazık ki bu sezon için söylenemez. Çeşitli olayların yaşandığı, yanlış işlerin yapıldığı, kaybedilmeyecek maçların kaybedildiği, kendi değerlerinden yüksek paralara transferlerin yapıldığı, Vanlı futbolcuların gönderildiği ve yüzlerce olumsuzlukların olduğu bir sezon geçirmiş olan mevcut yönetimin tekrardan aday olmaması gerek. 

Neden mi?

Çünkü isimleri yıprandı,

Çünkü kulübü siyasi bir parti gibi kullandılar,

Çünkü biz değil ben dediler, 

Çünkü Yanlış transferler yaptılar, 

Çünkü adamcılık yaptılar,

Çünkü Vanlı Futbolcuları gönderdiler, 

Çünkü kulübü belediyeden aldılar, 

Çünkü İsmini ve Logosunu değiştiler,

Çünkü kulübü halktan kopardılar,

Çünkü Kulübü borçlandırdılar,

Buraya birçok Çünkü yazılır.  

Aday olmayacaklarını zaten çıkıp kamuoyu önünde açıkladılar. Yani yapılacak olağan kongrede aday olmayacaklar. Olmamaları da gerekiyor. 

Yani kısacası Vanspor kentimizin herkesim tarafından el üstünde tutulan ve tüm halkın destek verdiği yegâne oluşumdur. 


Bu oluşum Van’ın renklerini bir arada tutan, halkımızın tek olgu (Vanspor) üzerinde ortak akıl ile hareket edebileceği bir platformdur.

Bu platformu doğru kullanmanın tek yolu çeşitli renkleri içerisinde barındıran maddi durumu iyi olan kulübe parasal konuda her türlü fedakârlığı yapabilecek bir yönetimden oluşması ana unsurlardan biridir. Siyaseti içinde barındırmayacak tüm kesimlere eşit bir şekilde yaklaşım gösterecek yeni bir yönetimin oluşması elzemdir. 


Bu oluşumun içine giren kişi yada kişiler tüm Van halkını temsil etmektedir. Bu temsiliyetin önemini kavraya bileyecek, buna göre hareket edecek kimseler başarıyı elde ederler ve halktan destek alırlar. Sırtını halka çeviren, burnu havada olan, benim ben diyen, halkı dışlayan, kimseye kulak asmayan, kulübü şahsileştiren kişilerin sonu da ne yazık ki hüsran olur. Bunun birçok örneği vardır. 


Van Valisi M. Emin Bilmez Vanspor Kulübüne el atmalıdır. Bu kadar maddi- manevi desteğin verildiği bir kulübün geldiği nokta üzüntü vericidir. Hiçbir dönem Vanspor kulübüne bu kadar destek ve para akışı olmamıştır. Yönetimsel anlamda en kötü sezon sanırım bu sezon olmuştur. Yönetimin ciddi sıkıntılar yaşadığı kendi aralarında kırılmaların olduğu aşikardır. Her toplantıda yada maç gününde stadda yerini alan birçok yönetici son dönemlerde ne toplantılara nede maçlara gelmedi. Bu kulüp içinde kırılmaların ne kadar derin olduğunun göstergesiydi. 


Vanspor Kulübü kaderine terk edilmemelidir. Van Valisi M.Emin Bilmez’in Vanspor ile ilgili ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Van için ciddi bir mesele olan Vanspor kulübüne mutlak suretle müdahil olmalıdır. Kongreye yeni bir yönetimin talip olması için öncülük etmelidir. Talip olacak yönetim şeffaf ve hesap vere bilinirlik konusunda hassas olmalıdır. Gizli kapaklı entrikalar çevirmemelidir. Herkese eşit bir şekilde davranmalıdır. Futbolcu ve teknik heyet seçiminde önceliği mutlaka Vanlılar olmalıdır. 


Yeni bir yönetim gelirse herkes tekrardan Vanspor etrafında kenetlenecektir.

Editör: Wan Haber