Irak’tan Van’a VAHATUDER’in girişimleriyle ilk kez bu yıl gerçekleşen turların ardından TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu da harekete geçti.

Eylül ayında Duhok’ta düzenlenen turizm etkinliklerine TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe başkanlığında bir heyet de katıldı.

TURİZME DAİR GÖRÜŞMELER

Konuyla ilgili olarak bilgi veren TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, bu vesileyle Duhok, Süleymaniye ve Erbilli turizm yetkilileri ile Van’a gerçekleşecek turlar konusunda görüşme imkanı bulduklarını söyledi.

Özgökçe, karşılıklı turlar için protokol de imzaladıklarını ifade etti.

KASIM’DA VAN’A GELECEKLER

Görüştükleri heyetlerin Kasım ayında Van’a geleceğini belirten Özgökçe, şu bilgileri verdi:

“Irak işlenmemiş kapalı bir pazar. Bizim için fırsata dönüştürülebilir bir pazar. Bizlerle ilgili bir kaç endişeleri var, yalan yanlış bir kaç bilgi edinmişler. Bizler de doğru bilgileri kendilerine aktardık. Önümüzdeki ayın ilk haftası onları buraya davet etmeyi planlıyoruz. Onları ilimizde ve bölgemizde gezdireceğiz. Tarihi ve kültürel miraslarımızı konuklarımıza göstereceğiz. Lezzetli yemeklerimizden ikram edeceğiz. Vangölü havzasında enfes bir tatil yaptıracağız konuklarımıza.” 

VAN’DAN İNFO

Van’da gerçekleştirecekleri info ardından Van’dan da aynı amaçla acenteleri ve tur operatörlerini Kuzey Irak’a götüreceklerini ifade eden Özgökçe, şunları kaydetti:

“Bizler de sonrasında Kuzey Irak’ın Duhok, Süleymaniye ve Erbil kentlerine bir info düzenleyeceğiz. Tur operatörlerimizi ve acentelerimizi Kuzey Irak’a götüreceğiz ve bu pazarı karşılıklı iş birliği içinde işleyeceğiz.”

Adil HARMANCI - Prestij Gazetesi

Editör: Wan Haber