Köklü geçmişi ile kesinlikle ziyaret edilmesi gereken kadim şehirlerimizin başında gelen Van’da eğlence sektörü yeni gelişmeleri başlamıştır. Muhafazakar bir kimliğe sahip olan kentte geçmiş yıllarda yaşanan çeşitli politik olaylar da eğlence sektörünün gelişimini olumsuz yönde etkilemiştir. Fakat özellikle son yıllarda açılmaya başlayan gece kulübü ve pub’lar, şehre gelen yerli ya da yabancı misafirlere eğlenceli anlar yaşatırken türkü barlarda geçmişten günümüze eğlence merkezleri arasındaki önemli yerler arasında yer almaktadır.

Van Eğlence Mekanları

EĞLENCE MEKANLARI KENT MERKEZİNDE YER ALIYOR

Van’ın en eski türkü barlarından biri olan Halay şehirde gece eğlenmek isteyenlerin uğrak noktalarından biri olma özelliğini taşımaktadır. Maraş Caddesi üzerinde olması da ulaşım avantajı sağlamaktadır. Genç kesimin sosyalleşmek adı altında keyifli vakit geçirebilecekleri en yeni barlarından biri ise Niçe'dir.

Hiççilik felsefesinin öncülerinden Nietzsche (Nİçe) den ismini alan bar, Maraş Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Gerek ortamız gerek jazz, Blues gibi çeşitli müzikleri ile gelen misafirlere unutulmaz anlar yaşatmaktadır. Niçe Bar Cuma günleri 90’lar ve kültürünün gecesi düzenlemektedir. 

Van Eğlence Mekanları

 VAN'A KOMŞU ŞEHİRLERDEN MİSAFİRLER GELİYOR

Yerli ve yabancı hitlerin çalındığı Urartu Disco, Van gece hayatına yön veren önemli eğlence mekanlarından biridir. Gerek Van’dan gerek civar şehirlerden eğlenmek amacıyla gelen misafirlerin tercihlerinden biri de ONE CLUP' tur. Nezih ortamı ve müzik anlayışı ile büyük şehirlerdeki gece kulüplerini aratmayan şehrin en önde gelen eğlence alanları arasındaki yerini almaktadır. Üniversite öğrencilerinin sık bir şekilde tercih ettiği NORTH SHİELDS gece 2:00’ a kadar açık ve keyifli bir eğlence ziyafeti sunmaktadır misafirlerine.

Van Eğlence Mekanları

Van Şehri’ nde arkadaşları ile birlikte eğlenmek isteyen misafirlerin en nezih mekanlarından biri olan bu mekanın makul fiyatları da tercih sebepleri arasında yer almaktadır.

Van’da Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Clup Arena Van gece hayatına yön veren ve farklı bir bakış açısını kazandıran mekan olma özelliğini taşımaktadır.

Van’da canlı müzik seven dinleyiciler için ise Janya Bar ve Şarap Evi Cumhuriyet Caddesi üzerinde müzik severlerin hizmetine sunulmaktadır.

Ayrıca Arjantin Bar Van gece hayatına ve müzik anlayışına hitap eden bir metin olma özelliğini taşımaktadır Yeni Eski Cafe Bar özellikle de üniversite öğrencilerinin olduğu kadar ziyaret etmek amacıyla dışarıdan gelen misafirlerin de tercih ettiği nezih bir ortamdır.

Editör: Wan Haber