Güzel ülkemizin adeta her bir köşesi gezilecek görülecek güzelliklerle dolu. İşte böyle yerlerden birisi de, Doğu Anadolu'nun güzel şehri Van. Kaleleri, kedisi ve gölü ile meşhur olan Van, her sene sahip olduğu turistik mekanlar nedeniyle Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor. Üstelik giderek daha fazla gelişen bir şehir olan Van'da, konaklama seçenekleri de oldukça fazla. Mesela Van otelleri, Van 5 yıldızlı oteller dendiğinde karşınıza çıkabilecek birçok seçenek bulunuyor. Ya da Van otel fiyatları dendiğinde her bütçeye hitap edebilecek bir fiyat aralığı mevcut. Yani Van geziniz sırasında hem konforun hem de doğal güzelliklerin tadına doyacağınız bir kesin. Bu yazımızda Van'da mutlaka görülmesi gereken yerleri sizler için bir araya getireceğiz ve size her yönüyle kapsamlı bir Van gezi rehberi hazırlayacağız. Hadi, başlayalım.

Van'da nereler gezilir?

Van'da nereler gezilir: Van Kalesi

Van merkezine 5 km uzaklıkta bulunan kale, M.Ö. 9. yüzyılın ortalarında Urartu Kralı tarafından yaptırılmıştır. Bugüne kadar sağlam bir şekilde ulaşabilmiş olan bu heybetli görüntü, özellikle şehre gelen turistler tarafından büyük ilgi görmektedir. Bu yüzden Van gezinize Van Kalesi'ni gezerek başlayabilirsiniz.

Van'da nereler gezilir?

Van'da nereler gezilir: Van Gölü

Dünyanın en büyük sodalı gölü olan Van Gölü, Edremit ilçesi sınırlarındadır ve hem tatlı hem de tuzlu suya sahiptir. Eşsiz manzarası nedeniyle hem şehirde yaşayan insanlar hem de dışarıdan gelen turistler tarafından ciddi rağbet görmektedir. Bu nedenle Van geziniz sırasında Van Gölü'nün eşsiz manzarasını mutlaka seyretmelisiniz.

Van'da nereler gezilir?

Van'da nereler gezilir: Muradiye Şelalesi

Van'ın Muradiye ilçesinde yer alan bu doğa harikası yer, her mevsim ayrı güzeldir. Yazın gezerseniz rengarenk çiçeklerle birlikte 50 metre yükseklikten çağlayan sular eşliğinde huzur bulabilir; kışın gezerseniz ise donmuş buz kristalleri ile dolu büyüleyici manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Van'da nereler gezilir?

Van'da nereler gezilir: Vanadokya- Peri Bacaları

Van'ın Başkale ilçesi- Yavuzlar köyünde bulunan peri bacaları, Kapadokya'ya benzerliği nedeniyle Vanadokya olarak biliniyor. Vanadokya da, tıpkı Kapadokya gibi, turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Bu nedenle siz de Van gezinizin bir bölümünü bu özel yere ayırarak peri bacalarını gezebilirsiniz.

Van'da nereler gezilir?

Van'da nereler gezilir: Akdamar Kilisesi

Bu etkileyici mekana 20 dakika süren bir motor yolculuğu ile ulaşım sağlanıyor. Akdamar Kilisesi, Akdamar adasında bulunuyor. Eşsiz bir manzaraya sahip ve oldukça büyüleyici bir mekan olan Akdamar Kilisesi, Van geziniz sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

Van'da nereler gezilir?

Van'da nereler gezilir: Hüsrev Paşa Camii

1567 yılında Köse Hüsrev Paşa tarafından yaptırılan ve Van'ın Ortakapı mahallesinde yer alan camiinin mimarı Mimar Sinan'dır. Caminin yapımında kesme taş tromp ve tuğla kullanılmıştır. Bu nedenle Van geziniz sırasında mutlaka Mimar Sinan'ın bu usta eserini de görmelisini. 

Van'da nereler gezilir?

Van'da nereler gezilir: Van Kedi Evi

Van Kedi Evi, 1992 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından dünyada nesli azalmakta olan Van kedisini korumak ve çoğalmasını sağlamak için kurulmuştur. Dilerseniz siz de, Van gezinizin bir bölümünde Van kedi evine uğrayabilir ve orada bulunan tatlı kedileri sevebilirsiniz.

Editör: Wan Haber