Van denilince akla gelenler

Van denince akla ilk gelen şeyler, Van kedisi, Van Gölü, otlu peyniri ve Akdamar Adasıdır. Bunların yanı sıra Van’ın tarihi yerleri, yöresel lezzetleri

Rafting yapma

Van’da her yıl düzenli olarak rafting festivalleri yapılmakta. Siz de bu festivalin tadını çıkarmak istiyorsanız van’da rafting yapmadan dönmeyin

Yamaç paraşütü yapma

Tıpkı rafting gibi adrenalin ve heyacan dolu bir spor olan yamaç paraşütünü de Van’da yapabilirsiniz. Van ve çevresinin doğal güzelliklerini gökyüzünden izlemek isterseniz yamaç paraşütü en doğru karar.

Van’ gölü’ne dalış

Van gölü’ne dalış yaparak gölün içindeki o güzellikleri canlı bir şekilde görebilirsiniz.  Van gölü çok büyük olması sebebi ile tıpkı bir deniz görüntüsüne sahip Van Gölünde birçok dalış noktaları mevcuttur. Akdamar, Çarpanak ve Adır Adası bunlardan bazılarıdır.

Kayak yapma

Van’da yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise kayak yapma, Abalı kayak merkezinde kayak yapabilirsiniz. Van’ın Gevaş ilçesinde bulunan abalı kayak merkezi eğlenceli anlar yaşayabileceğiniz noktalardan.

Van kahvaltısı

Ülkemizin her bir köşesinin kendine özgü birbirinden lezzetli yöresel tatları vardır. Bu özellik tabi ki Van içinde geçerli. Van’a geldiğinizde mutlaka Van’ın kendine özgü kahvaltısından yapın.

Editör: Wan Haber