Van Şehri birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahip olmakla beraber dolayısıyla van geziniz esnasında gezip görebileceğiniz çok farklı alanlar mevcuttur. Van Kalesi, Akdamar Kilisesi, kayan Çelebi Camii, Hüsrev Paşa Camii, Halime Hatun Kümbeti, Hoşap Kalesi, Van Gölü, Muradiye Şelalesi, van hava müzesi mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

VAN KEDİSİ

Van kedisi tatlı olduğu için özellikle de kedi seven misafirlerin dikkatlerini çeken Van kedilerinin has yaşam yerleri olan Van’da Bu kedileri sevmeye doyamayacaksınız. Van Kedi Evi, 1992 senesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından dünyada nesli azalmakta olan Van kedilerini korumak ve çoğaltmak amacıyla kurulmuştur.

Van'da görülmesi gereken yerler

VAN FESTİVALLERİ

Genel itibarıyla Van şehrinde yılda 5 tane Festival düzenlenmektedir.  İlk festival her yılın Haziran ayında düzenlenen uluslararası inci kefali göçü kültür sanat festivalidir. Bir diğer festival, eylül ayının ikinci haftasında düzenlenen Akdamar Adası ayin törenidir. Yine eylül ayında düzenlenen Erçek Gölü flamingo festivali de kuş gözlemcileri açısından oldukça önemlidir. Ayriyeten Van’ın Çatak ilçesinin tanıtılması amacıyla düzenlenen Kanispi ceviz ve doğa Festivali Erciç'in tanıtılması için düzenlenen Emrah Selvi kültür sanat festivali de diğer Festivaller arasında yer almaktadır. Eğer Ziyaretçilerin isremeleri halinde Van gezileri düzenlenen festival ve etkinlikleri takip ederek bu tarihlerden birinde ziyaretlerini gerçekleştirirlerse bambaşka bir deneyim kazanacaklardır.

Bu festivallerin düzenlenmesinin temel amacı özelikle de tanıtılması amaçlanan ürün ya da alanların daha fazla halka, daha fazla ilgi ile tanıtılmasının yanı sıra özellikle de halkın kaynaşması ve güzel bir atmosfer ortamının oluşması hedeflemektedir.

Van'da görülmesi gereken yerler

VAN ALIŞVERİŞ

İnsanlar gezmek, görmek, eğitim görmek, sağlık ya da normal ziyaret amacıyla bir yerden bir başka yere gittiklerinde çeşitli alışveriş alternatiflerinin de bulunmasını talep etmektedirler. İşte Van tam da ziyaretçilerin bu taleplerine hitap eden bütün altyapı platformları ile hizmetlerini sürdürmektedir.

Van'da görülmesi gereken yerler

Özellikle de İpek Yolu üzerinde bulunması sebebiyle el sanatları oldukça gelişim göstermiştir. Dolayısıyla Van şehrinde ziyaretçilerin satın alabilecekleri pek çok el sanatı ürünü bulunmaktadır. Van’ın tarihinde önemli bir yere sahip olan Urartular'la başladığı ve günümüze kadar devam ettiği bilinen gümüş işletmeciliği de oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle Van Gezisinden geriye hepsi birbirinden özel el işçiliği ile yapılmış hediyelerle dönebilir ve gezinizi unutulmaz bir anı ile tamamlamanız mümkün olmaktadır.

Editör: Wan Haber