Muradiye ilçesi sınırlarında yer alır. Van merkezine yaklaşık olarak 80 km mesafededir. Adını bağdat seferine çıkmış olan Osmanlı Padişahı dördüncü Murat’tan almaktadır. Tendürek Dağı’nda beslenen bendimahi çayı üzerindedir. Şelalenin yüksekliği 50 metredir.

Her mevsim ayrı manzara halini aşmaktadır. Muradiye bendimahi Çayı’nın güçlü akış kuvvetinden dolayı görkemli bir manzara olarak sunulmaktadır. Muradiye Şelalesi yalnızca görüntüsü ile değil aynı zamanda çevresini güzelleştiren doğal bir tabiatıyla da görülmeye değerdir. Her mevsim ayrı bir manzaraya bürünmektedir.

Van'da bir cennet; Muradiye Şelalesi

İLK BAHARDA RENGARENK ÇİÇEKLER 

İlkbaharda rengarenk çiçekler, böcekler Muradiye Şelalesi nin güzelliğine güzellik katmaktadır. Kış aylarında ise donan şelale suları, buz kristallerine dönüşmektedir. Doğan’ın yaptığı bir beste, Muradiye Şelalesi'ni dinlemek insana inanılmaz duyguları yaşatmaktadır. Doğan’ın yaptığı her beste gibi insana huzur veren Muradiye Şelalesi özellikle yaz aylarında giden ziyaretçilerin şelalenin altında iner inmez kulaklarına gelen şelalenin çıkarmış olduğu mükemmel ahenk sayesinde ruhlarını dinleyecekleri bir alana geldiklerinin hemen farkına varacaklardır.

Van'da bir cennet; Muradiye Şelalesi

Paragrafın başında da belirtildiği gibi İlkbahar aylarında ziyaret etmek amacıyla giden misafirlerin rengarenk çiçekler ve böcekler ile seyrettikleri Muradiye Şelalesi özellikle kış aylarında Pamukkale travertenlerine benzetilmektedir. Ayrıca mutlaka gidilmesi ve görülmesi gereken bir eser olarak Van’ı sembolize etmektedir.

Ailesiyle beraber güzel bir hafta sonu, güzel bir piknik yapmanın tadına varmak isteyen bireylerin özellikle de ilkbahar aylarının sonlarına doğru ziyaret edecekleri Muradiye Şelalesinde ve çevresinde mangal yapmak ya da kafelerde oturup çay kahve içmek gibi çok çeşitli aktivitelerin yanı sıra ata binmek, spor yapmak, oyun oynamak gibi aktivitelerle günlerini dolu dolu yaşayacakları ve asla unutamayacakları bir anı yaşatacaktır.

Ayrıca Muradiye Şelalesi’ne gezmeye giden bireylerin Özellikle de buralarda çekecekleri fotoğraflar ya da videolar iyiliğe ölümsüzleştirmek istedikleri sosyal medya platformlarından paylaşarak bunları sevdikleri ile paylaşmaları daha da güzel olacaktır.

Van'da bir cennet; Muradiye Şelalesi

İNSANLARIN RUHUNU DİNLENDİREN SES

Muradiye Şelalesi Van sembol simgelerinden biri olmanın yanı sıra özellikle de insanların ruhunu dinlendiren sesi yapısı görüntüsü itibariyle bireylerin kalabalık şehirlerin gürültüsünden uzaklaşıp bir nebze olsun kafalarını dinleyecekler muazzam bir alan olmaktadır.

Güzel bir gezintiye çıkmak isteyenlerin ilk sırada gidebilecekleri yerlerin başında muradiye şelalesi geçmektedir.

Editör: Wan Haber