Terör ön yargısının sona ermesiyle birlikte Van’da öze dönüş başladı. Yıllık milyonlarca yerli ve yabancı turist ağırlayan serhat kent Van, özellikle İran ve Irak’tan büyük kafilelere misafir perverlik yapıyor. Gevaş’ta Van Gölü kıyısında her yıl düzenlenen Gezgin Fest festivali ile 40 bine yakın yerli 10 bine yakın yabancı turist ağırlayan Van, Mart ve Nisan ayları arasında düzenlenen shopping fest ile de sadece İran’dan haftalık 100 bin turist ağırlıyor. Peki bu kadar yoğun turistlerin geldiği Van’da neler yapılmalı? İşte cevabı…

Van Gölü üzerinde yapacağınız eşsiz feribot yolculuğunun ardından Van'ın güzelliklerini deneyimlemeye başlayacaksınız. Eğer yine trenle dönmek istiyorsanız sabah saat 07.00'de Tatvan'dan hareket eden Van Gölü Ekspresi'ne binmeniz gerekiyor. Ancak Van'a kadar gelmişken bu özel şehirdeki görülmesi gereken güzellikleri görmek isterseniz; yolculuğunuzun dönüş kısmını otobüs veya uçak ile tamamlayabilirsiniz.

Peki, Van'da neler yapmalı?

Olmazsa olmaz: Van kahvaltısı!

Van'da yapılması gereken ilk şey, tabii ki kahvaltı olacaktır. Çünkü bu güzel şehrin en meşhur özelliklerinden biri de sayısız lezzet barındıran kahvaltılara sahip olmasıdır. Bu nedenle Van kahvaltısını, bir de yerinde denemenizi öneririz.

Peki, Van'da neler yapmalı?

Rafting, yamaç paraşütü, dalış, kayak...

Daha ne olsun ki? Van, sahip olduğu doğal güzelliklerle ziyaretçilerine tüm bu aktiviteleri yapma şansı tanıyor. Eğer siz de bu tarz adrenalin dolu aktivitelerden hoşlanıyorsanız gittiğiniz mevsime bağlı olarak bunlardan birini seçebilir; tatilinizi daha anlamlı bir hale getirebilirsiniz.

Peki, Van'da neler yapmalı?

Van Kalesi, Hoşap Kalesi ve daha niceleri!

Van'da gezebileceğiniz birçok tarihi güzellik bulunuyor. Bunlardan ikisi ise Van ve Hoşap Kaleleri.

Peki, Van'da neler yapmalı?

Muradiye Şelalesi, Edremit ve Gevaş kıyıları...

Van'ın tarihi güzelliklerini gezdikten sonra, elbette doğal güzelliklerini görmeniz gerekiyor. Emin olun; Muradiye Şelalesi, Edremit ve Gevaş kıyıları; size harika manzaralar sunacak!

Peki, Van'da neler yapmalı?

Biraz da kültürel etkinlik: Van Müzesi

Van'ın eşsiz tarihini yakından görmek için, Van Müzesi'ni gezmeyi kesinlikle unutmayın.

Peki, Van'da neler yapmalı?

Ve tabii ki alışveriş!

Van geziniz sırasında kendiniz ve sevdikleriniz için, Van'ın meşhur kilimleri ve gümüş işlemeli el sanatlarından satın alabilir; otlu peynir gibi yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Editör: Wan Haber