Van Ticaret Odası Derneği (VATSO) tarafından “Van’ın Gelecek Turizm Vizyonu” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Jollytur Kurucusu ve Onursal Başkanı Sinan Vardar konuşmacı olarak katıldı.

Bir otelde düzenlenen konferansa Van’da bulunan çok sayıda turizmci, STK yöneticisi ve aktivist katıldı. Açılışta konuşan Van Ticaret Odası Derneği Başkanı Zahir Kandaşoğlu, derneğin amacına ve kuruluş nedenlerine ilişkin bilgiler verdi. Konferansta konuşan Sinan Vardar ise, Van’ın taş devrine kadar giden müthiş bir tarihi bağrında beslediğini belirterek, “Bu Van için çok mükemmel bir hazine. Urartular Van için turizm açısından büyük bir imkân.” dedi.

DERNEĞİN AMACI

Derneğin, turizm başta olmak üzere Van’ın sorunlarını gündeme taşıyacağını, bu nedenle de turizm konusunda bir konferans kararlaştırdığını ifade eden Kandaşoğlu, konuşmasında Sinan Vardar’a ve konferansı izlemeye gelenlere teşekkür etti.

Konferans öncesi Kandaşoğlu’nun Van TSO Başkanı olduğu dönemde İstanbul’dan Van’a 5 deve ile gerçekleştirilen yolculuğa dair gösterim de gerçekleştirildi.

VAN’IN TURİZM POTANSİYELİ

Daha sonra konuşma yapan Jollytur Kurucusu ve Onursal Başkanı Sinan Vardar, Van’ın turizm potansiyeline dikkat çekti.
Van’ın taş devrine kadar giden müthiş bir tarihi bağrında beslediğini belirten Vardar, “Bu Van için çok mükemmel bir hazine. Urartular Van için turizm açısından büyük bir imkân.” dedi.
Van Gölü ve Van kedisinin başlı başına farklılık ve birer değer olduğunu dile gtiren Vardar, “Van Denizine kanalizasyon asla akıtılmamalıdır. Akıyorsa da önlemi alınmalıdır. Van kedisi de Van denizi de Van turizmi için bulunmaz değerlerdir, ikisi de dünya harikası” diye konuştu.

TURİST NASIL GELİR?

Turist akışı konusunda yapılabileceklerin olduğunu ve var olan eksiklerin giderilmesi gerektiğini belirten Vardar, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Türkiye’de 80 milyon bir nüfus var, emin olun 70 milyonu Van’ı görmek istiyor. Ama nasıl gelecek, 1200 kilometre nasıl gelecek? Bir uçak filosu oluşturmak lazım. 5-10 uçakla başlanır, zamanla bu sayı artırılır, başka türlü de olmaz. Bulgarlar bütün alışverişlerini Edirne’de yapıyorlar, turizm geliri bir il için çok çok önemlidir, o nedenle Kapıköy sınır kapısı bir an önce açılmalıdır.”
Vardar'ın konuşmasının ardından soru - cevap kısmına geçildi. (Prestij Gazetesi)

Editör: Wan Haber