Koronavirüs salgını ile birlikte start alan önlemler kapsamında turizmin yatakhanesi olan oteller de Mart ayından bu yana işlevsiz kaldı. Van’da çoğu otel müşteri olmadığı için geçici olarak kapısına kilit vururken, açık olanları da günde bir kaç oda ile yetinmek zorunda kaldı. 

"OTELLERİMİZ AÇIK AMA..."

Son iki haftada şehirler arası seyahatler başta olmak üzere salgınla ilgili alınan birçok kısıtlama kaldırıldığı halde, otel esnafının sıkıntılarının sürdüğü belirtildi. VANODER Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç, kısıtlamalara dair bazı iyileştirmeler olduğu halde otellerin doluluk oranıyla ilgili sıkıntıların sürdüğünü söyledi. Yeşilağaç, “Otellerimiz açık ama boş geçiyor, günlük ortalama 5-6 oda ile kapatıyoruz” şeklinde konuştu.

"İÇ TURİZM SEZONU KAPANDI DİYEBİLİRİZ"

İç turizm ile ilgili bu yıl fazla bir umutlarının olmadığını belirten Yeşilağaç, “Tek çare gümrük kapılarının açılmasıdır, çünkü bana göre iç turizm sezonu kapandı diyebiliriz” dedi. 

"ONLAR DA BİZİM GİBİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORLAR"

Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması durumunda işlerinin yeniden düzene gireceğini ifade eden Yeşilağaç, şunları kaydetti:

“Ülkemizde ve İran’da vakaların azalmasıyla birlikte sınır kapıları açılırsa Van şaha kalkar, kış boyunca da dolu geçeriz diye düşünüyorum. Çünkü İranlı misafirlerimizin gözü gümrük kapılarının açılmasında. Onlar da bizim gibi dört gözle bekliyorlar. Atardamarımız olan Kapıköy Sınır Kapısı açılsa en kısa zamanda kendimizi toparlarız.” Prestij Gazetesi - Adil Harmancı

Editör: Wan Haber