1-Dilkaya bölgesinde Van Şehri'nin ilk halk Plajı olarak vatandaşların hizmetine açılmıştır. Bu kapsamda 70 yıllık eski okul binaları ve buna benzer yapılar restorasyondan geçilerek kafeteryaya dönüştürülmüştür. Sahil boyu uzanan 2 kilometrelik mesafe temizlendi ve halk Plajı yöre insanının hassasiyetleri de göz önünde bulundurularak özel kadın Plajı, erkek Plajı ve karma plaj olarak 3 farklı şekilde oluşturulmuştur.

Edremit Halk Plajları

Kafeterya, kantin, otopark, çocuk oyun alanları, kano, şezlong ve şemsiyelerin bulunduğu tam teşekküllü bir sosyal tesis olarak faaliyetlerine başladı yaz sezonu boyunca günlük ortalama 4000 arası vatandaşa hizmet veren halk Plajı da toplamda 150 bin vatandaşa, yerli ve yabancı turiste hizmet verilmektedir. Organizasyonlar arasında halk konserleri, animasyon gösterileri eşliğinde plaj partileri, deniz bisikleti ve kanolarla göl gezintileri ve yarışmalar ile plaj voleybolu, çocuklar için yüz boyama etkinlikleri ve palyaço gösterileri düzenlenmek suretiyle yerli ve yabancı misafirlerin keyifli bir tatil geçirmeleri amaçlanmaktadır.

2-Edremit Belediyesi tarafından Van Gölü kıyısında ikinci bir halk Plajı açılmasına karar verildi ve plaj açıldı. İlçenin çiçekli mahallesi’nde bulunan hidroelektrik santralinin tam karşısında yapılan ikinci halk Plajı da renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle de halk plajının açılışında parasailing gösterileri de yapıldı.

Edremit Belediyesi tarafından şemsiye, şezlong, duş alma kabinleri, yüzen platform  yerlerinin satın alındığı halk Plajında parasailing de yapılmaktadır. Özellikle de halkın daha rahat bir şekilde huzurlu ve mutlu bir şekilde tatillerini geçirebilmek amacıyla oluşturulan kadın erkek ya da karma aktiviteler sayesinde kişilerin hassasiyetlerine göre bu organizasyonlardan faydalanmaları mümkündür.

Edremit Halk Plajları

Güneş, kum, deniz, müzik, eğlence gibi çeşitli zevklerin tadına bakmak isteyen bireylerin bireysel yada ailece gezintiye çıkıp tatil yapabilecekleri ve tatillerini yaparken ayrıca mükemmel şekilde eğlenecekleri bir aktivite alanına dönüşmektedir.

Yaz aylarının gelmesi ile beraber hava sıcaklıkları gitgide ısınmaktadır. Özellikle de sahil temizliğinin Edremit Belediyesi tarafından yerine getirilmesinden sonra gerek yöresel halk gerekse de turist olarak gelen misafirlerin hem kendileri hem de aileleri ile birlikte keyifli ve huzurlu bir tatil yapmaları amacıyla bütün olanakların seferber edildiği aktivite alanlarıdır.

Editör: Wan Haber