Antalya’da yamaç paraşütü nasıl yapılır sorusuna cevap vermeden önce Yamaç paraşütünün ne olduğu ve nasıl yapıldığı ile ilgili çeşitli bilgilerin verilmesinde fayda olacaktır

Yamaç Paraşütü Nedir?

Özel bir hava aracı ya da pist gerektirmeyen, tamamıyla rüzgara eşlik edilmek suretiyle gerçekleştirilen bir spordur. 1980’li yıllardan itibaren hava sporları ile ilgilenen bireyler aracılığı ile bulunmuştur. Yamaç paraşütü denildiğinde insanların aklına genel itibarıyla serbest paraşüt gelmektedir. Serbest düşüşte bir hava aracı gerekmektedir ve yüksek alanlardan salınarak gökyüzünden süzülür. Yamaç paraşütünde ise bir hava aracına gereksinim duyulmamaktadır. Dağlardan ya da yüksek yamaçlardan belirli bir hız kazanıldıktan sonra atlama gerçekleşir ve gökyüzüne karışılır.

Antalya'da Yamaç Paraşütü Nasıl Yapılır?

Antalya yamaç paraşütü yapmak amacıyla öncelikli olarak bu spora uygun olan mekanlara gitmek gerekir. Daha sonrasında uçuş için yalnızca kas gücüne ve rüzgara ihtiyaç duyulmaktadır. Ziyaretçilerin hayatlarına yamaç paraşütü ile ilgili deneyimlerini eklemek ve yalnızca keyifli bir anı bırakmak amacıyla gökyüzünde olmaları gerekir. Bu sporun yapıldığı yerlerde eğitmenlerden yamaç paraşütü ile ilgili kısa bilgiler alınabilir ve pilotlar eşliğinde uçmak mümkündür. Paraşüt severler, Türk Hava Kurumu’nun ücretsiz ve sertifikalı yamaç paraşütü eğitimlerine katılması gerekir.

Yamaç Paraşütü Nasıl Yapılır?

Yamaç Paraşütü Kuralları

  • Yamaç paraşütünün gerçekleştirilmesi için yaş sınırı 16’dır. 16 yaşından küçükler için aile izninin verilmesi gerekir.
  • Alkollü iken Yamaç paraşütünün yapılması insan hayatını tehlikeye sokar.
  • Kalp rahatsızlığı, yükseklik korkusu, hamile, astım hastası ve 105 kg’dan fazla olanların yamaç paraşütü yapmaları yasaktır.
  • Havada rahatlık sağlayacak kıyafetlerini giymesi gerekir.
  • Yamaç paraşütü için gerekli olan rüzgar, uçmadan önce mutlaka kabul edilmelidir. Eğer Rüzgar uçuş için uygun ise ondan sonra yamaç paraşütü yapılmaya başlanmalıdır.
  • Yamaç paraşütü 3 kişi ile yapılmaz. Pilotun haricinde bir başka kişi yani toplamda 2 kişi ile gerçekleştirilen bir aktivitedir.

Antalya'da Yamaç Paraşütü Nerelerde Yapılır?

  • Antalya yamaç paraşütü ile ilgili alanların başında Alanya Kalesi, Antalya’nın ilçesi Alanya’nın simgelerinden biri olan kalesi denizden yaklaşık olarak 250 metre kadar yükseklikte bulunan bir yarımada üzerinde bulunmaktadır. Surlarının uzunluğu toplam olarak 6,5 km'dir.
  • Sekizgen yapısı ile ismini verdiği kızıl kule, açık alanları ile Alanya’nın sembolü olan alanlardandır.
  • Kleopatra Plajı, Alanya’nın en popüler alanlarının başında gelmektedir. İnce kumları, turkuaz rengi suları ve enfes doğası ile hem yerli turistlerin hem de yabancı konukların akın ettiği büyüleyici bir alandır.
Editör: Wan Haber