Youtube milyonlarca videonun barındığı ve milyarlarca dakika videonun izlendiği bir Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi. Google tarafından satın alındığı günden bu yana hızla gelişim göstermiş, sayesinde bir çok teknolojinin gelişimine katkıda bulunmuştur.

Youtube Nasıl Kuruldu?

3 paypal çalışanı tarafından geliştirilen youtube 15 şubat 2005 yılında kullanıma sunulmuştur. Daha sonra Google tarafından keşfedilen youtube 2006 yılında google tarafından satın alınarak şu an dünyanın en çok video izlediği bir platform haline gelmiştir.

Youtube'da sadece video mu var?

Youtube'da sadece video yok. Youtube bazen canlı programları da sunabiliyor. Ayrıca redbull gibi TV kanalı olmayan şirketler yaptıkları yarışları ya da organizasyonları youtube üzerinden canlı yayın olarak sunmaktalar. Hatırladığınız üzere Youtube önemli dünya liderlerini canlı yayına çıkartmış ve halktan gelen soruları yine canlı yayında sormuştu. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'de Youtube 'a canlı yayına çıkan devlet büyüklerindendi.

Youtube Neden Yasaklandı?

Youtube 30 Mart Yerel Seçimleri öncesi Suriye konusunda devlet büyüklerinin yaptığı çok gizli bir toplantıya ait ses kaydının youtube de yayınlanması sonrası TİB tarafından yasaklandı. TİB'in Youtube'u yasaklama yetkisi sadece katalog suçlar kapsamında olduğundan bu yasak hukuksuz bulundu ve bazı avukatlar Youtube yasağı konusunda Anayasa Mahkemesine başvurdu. TİB daha sonra mahkeme kararınında kaldırılmasından sonra, Atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle idari tedbir kapsamında Youtube'a koyduğu yasağı sürdürme kararı aldı. Youtube şu an hala yasaklı durumda.

YOUTUBE'A GİRMENİN EN KOLAY YOLU BURADA

Canlı Haber olarak Youtube en kolay yoldan nasıl gireceğinizi bu haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

1. Google Chrome tarayıcısını bilgisayarınıza indirin.

2. Google Chrome eklentilerinden Zen Mate'yi Chrome'a ekleyin

Hepsi bu kadar. Zen mate tarayacının sağ üst köşesinde görünür. On-Off düğmesi ile ister açar ister kapatabilirsiniz.

Zen Mate'ye ilişkin bir ekran görüntüsü

Editör: Wan Haber