Telefon ekranını televizyona aktarma işlemlerinde telefon ile tv birbirine “wifi ağı” ile bağlantı sağladığından internet bağlantısı olup olmamasının bir önemi yoktur. Telefondan televizyona görüntü aktarmak için TV’nin “Miracast”, telefonun ise “Ekran Paylaşım” özelliğine sahip olması gerekiyor. Akıllı telefonlar için ekran paylaşım özelliği ise Android 4.2 ve sonrası işletim sistemleri için geçerlidir. Televizyonlarda ki Miracast özelliği ise markaya göre farklı isimlendirmeler yapılmaktadır. Örneğin; LG TV’ler için SmartShare, Samsung TV’ler için AllShare, Sony TV’ler için Ekran Yansıtma, Panasonic için TV’ler Görüntü Yansıtma gibi isimlendirmeler yapılmıştır. Ayrıca Miracast destekli ürünlerin listesini burada (tıkla) bulabilirsiniz.

Eğer televizyona Miracast dediğimiz “Ekran Yansıtma” özelliği yoksa akıllı telefonun ekranını paylaşmak mümkün olmayacaktır. Bunun için USB veya HDMI bağlantısı kullanan Miracast adaptörü kullanmanız gerekecektir. Ancak TV’de Miracast özelliği var fakat telefonunuzda Ekran Paylaşım özelliği yoksa bu durumda uygulama kullanmak durumundasınız. Aşağıda anlatacağımız işlem miracast/ekran paylaşım özelliği destekleyen hem telefon hemde TV için geçerlidir.

Şimdi basit bir şekilde akıllı telefonunuzdan TV’ye ekran paylaşımını nasıl yapacağınızı anlatalım. Hem LG G5 hemde Xiaomi Mi6 için ayrı ayrı ayarlarını göstereceğim. Genel olarak tüm TV’lerde Ekran Yansıtma özelliği açık durumda olduğundan TV’de ekstra bir ayar yapmanıza gerek yok.

Telefon ekranını televizyona yansıtma

Öncelikle Ayarlar‘a giderek Ağlar sekmesinden Paylaş ve Bağlan kısmını seçiyoruz. Gelen pencereden Ekran paylaşımı (Ekranı ve Sesi TV ile paylaşın) sekmesini seçip aktif hale getiriyoruz. Karşımıza bağlantı sağlayabileceğimiz TV’ler gelecektir. Buradan TV’mizi seçtikten sonra televizyondansı kumanda ile bağlantı için onay veriyoruz. İşlemimiz LG G5 telefonu için kısaca bu şekilde yapılıyor.

Editör: Wan Haber