POCO F2 Ekran ve Tasarımı

Tam ekran deneyimi sunacak olan telefon açılır bir mekanizmayla birlikte olacak. Telefonun arka bölümünde ise kameralar bulunuyor ve bunlar ortada bulunan yuvarlak bir çerçevenin içinde bulunuyor. 

POCO F2’nin ekran kalınlığı 6.67 inç olacak ve AMOLED ekrana sahip olacak. Ayrıca telefonun piksel çözünürlüğü 1080x2400 olacak ve 395 ppi yoğunluğa sahip olacak. Ekran korumasını da Corning Gorilla Glass 5 sağlayacak. Bu ekranda HDR10+ desteği ve 1200maksimum nit parlaklığı sunuluyor. Gorilla Glass 5 aynı zamanda telefonun arka bölümünü de koruyor. Bu sayede telefon düştüğünde veya bir yere çarptığında hasar almaktan korunmuş olacak.

POCO F2’nin ekran özellikleri arasında 360 derece ortam ışığı sensörü de önemli bir yer kaplıyor. Güvenlik bölümünde ise parmak iziyle telefonu açabilmeniz için bir özellik bulunuyor.

Xiaomi Poco F2 Pro Özellikleri Ve Fiyatı Belli Oldu Mu?

 Dokunma Ekranı Nasıl Olacak?

Dokunmatik ekran 180 Hz tepki hızına sahip olacak ve yüzde 92.7 oranında bir ekran kasaya sahip olacak. Bu durumda dokunduğunuz anda işlemleriniz hızlı bir şekilde gerçekleşme olanağı bulacak.  

Donanım Özellikleri

Telefonun ekran özelliklerinden sonra donanım gücü de kullanım açısından kolaylıkları sağlıyor. Qualcomm’un amiral gemi işlemcisi olan Snapdragon 865 telefonda yer alıyor. Bu işlemcinin içerisinde Adreno 650 grafik birimi de yer alıyor. 8 çekirdekli işlemciye sahip olan bu sistemde 1+3+4 çekirdek kümecikleri bulunuyor.

Yüksek performansıyla tanınan tek çekirdek Kryo 585 gücünü Cortex A77’den alarak daha güçlü bir donanım desteği sunuyor. Telefon RAM ve depolama olarak iki seçenekle karşımıza geliyor. Biri 6GB RAM-128 GB depolama alanı, diğeri ise 8GB RAM ve 256 GB depolama alanı bulunuyor.

POCO F2 Pro Fiyatı Nasıl Olacak?

POCO F2 Pro’nun 6GB +128 GB depolamalı versiyonunun fiyatı 499 euro olarak belirlendi. Diğer 8GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanlı versiyonu ise 599 euro olarak bildirildi.

Editör: Wan Haber