Türkiye’de en çok kullanılan mesajlaşma Platformu olan whatsapp Mark Zuckerberg ev sahipliğinde Facebook’un bünyesine katılım sağlamasından sonra getirmiş olduğu güncellemeler ile sınır tanımıyor. Alt yapı olarak gelişme ve kapsama alanını daha da yükseltmeye devam eden whatsapp, özellikle de platform özellikleri ile koronavirüsü sonrasında ticari tarafa hiç olmadığı kadar yatırım gerçekleştirdi. Bu bağlamda sepetler özelliği kullanıma sunuldu. 

Dünyanın en çok kullanılmakta olan mesajlaşma Platformu whatsapp son zamanlarda güncelleme yapmaya ve yenilikçi adımlar atmaya doymamaktadır. Ardı ardına yeni özellikleri mesajlaşma platformuna entegre eden whatsapp yeni tip koronavirüsü salgını döneminde hiç yapmadığı kadar çeşitli güncellemeler yaparak yatırım gerçekleştirdi.

LOG'un Haberine Göre Bu Konuda Firmadan Yaptığı Resmi Açıklamalar Tam Olarak Şöyledir:

  • Whatsapp, hızlı bir şekilde ürünler ile ilgili konuşmak ya da satışları koordine etmek amacıyla kullanılmakta olan bir mağaza uygulamasına dönüşmektedir.
  • Katalog, aynı zamanda kullanıcıya sunulmuş olan ürün ya da hizmetleri kolay bir şekilde görmeleri açısından olanak tanımakta ve mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren firmaların belirli ürünler ile ilgili sohbetlerini düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.

Whatsapp'ın Az Bilinen Özellikleri

Emoji Taraması: Whatsappta sıklıkla emoji bulunmaktadır ve bu emojiler kullanılmaktadır. Bazen de doğru bir anda doğru emoji bulmak oldukça zor olabilmektedir. Artık, kullanıcıların istedikleri emojiyi kelime kullanıp aramaları mümkündür.

Dakik Hesaplamalar: Eğer ki küçük tik işaretinin maviye dönüştüğü anı kaçırırsanız göndermiş olduğunuz mesajı basılı tutup çıkan bilgi opsiyonunu tıklayıp tik işaretinin ne kadar zaman maviye dönüştüğünü görmek mümkündür.

Otomatik Yüklemeleri Durdurmak: kullanılan mobil cihazının fotoğraf galerisinde istenmeyen resimler olabilir. Whatsapp’ tan otomatik yükleme özelliği kapatılabilir. Bunun için sohbet ayarlarında “gelen medyayı kaydet” uygulaması kapatılıp fotoğraflar ve diğer medyaların otomatik işlemlerini durdurmak mümkündür.

Teknolojinin gelişim göstermesi ile beraber dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma Platformu WhatsApp’ın bundan sonraki süreçlerde nasıl yenilikler bünyesine katacağı ve kullanıcılara ne gibi avantajlar sağlayacağı şimdiden merak konusu olmaya başladı bile...

Editör: Wan Haber