Whatsapp'ın son güncellemesi ile gelen "Now Reading" işareti yani Türkçe ismi ile Mavi Tik'ler Whatsapp'ıın başını ağrıtacak gibi görünüyor. Dünya genelinde son derece popüler olan ağ üzerinden mesajlaşma programı olan WhatsApp, Avukat Christian Solmecke'e göre gizlilikle ve kanunlarla alakalı sebepler dolayısıyla yasalara aykırı davranıyor. Yani bu Mavi Tik'ler gizlilik ve kural ihlali arz ediyor. WhatsApp ise bu iddiaya ve gelen tepkilere karşılık olarak bu işlevin kapatılabildiği bir uygulamanın beta sürümünün hazır olduğunu belirtiyor.

 

Görünüşe göre kullanıcılardan sonra bir de yasalar WhatsApp'ın peşine düşecek. WhatsApp daha önceleri sadece mesaajınızın ulaşıp ulaşmadığını bildiren bir uygulama idi fakat şu an mesajların görünüp görünmediğini bile gösteriyor.

 

MAVİ TİK İŞARETLERİ KAPATILABİLİR Mİ ? MAVİ TİK NASIL KAPATILIR ?

 

Beta sürümü ile gelen WhatsApp'a gelen 'Mavi Tik' kapatma seçeneği uygulanabilir mi ? Mavi Tik kapama nasıl yapılabilir ? WhatsApp'ta Ayarlar>Hesaplar>Gizlilik menüsünde yer alan "Read Receipts" seçeneğini kapatarak 'Mavi Tik' (Now Reading) seçeneğini kapatmanız mümkün. 

Editör: Wan Haber