WhatsApp, 1.5 milyarı aşan kullanıcı sayısıyla dünya genelinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması özelliğini taşıyor. Geliştiriciler, WhatsApp'ta kullanımı daha esnek ve daha iyi hale getirmek için uygulamayı sürekli güncelliyor. Yeni özellikleri WhatsApp'a entegre ediyorlar.

Bu yenilikler en başta beta sürümlerinde test ediliyor ve arkasından son kullanıcılar için yayınlanıyor. Son olarak WhatsApp Android beta uygulaması güncellendi ve 2.19.106 sürümüne yükseltildi. Güncellemeyle birlikte WhatsApp'a yeni özellikler eklendi. Peki söz konusu yeni özellikler nedir? Ne işe yarıyorlar? İşte detaylar...

WhatsApp çıktıktan kısa süre sonra popüler olmuştu, ancak kısıtlı özelliklere sahipti. Zamanla yeni özellikler ve yapılan değişikliklerle birlikte uygulama daha iyi geldi. Tabii ki WhatsApp'ı geliştirmek için yapılan çalışmalar tam hızla devam ediyor. WhatsApp'ın Android beta sürümü 2.19.106 sürümüne güncellendi. Bu güncelleme içinde çeşitli yenilikler bulunuyor. Bunların neler olduğuna yakından bakalım.

WhatsApp'ta herhangi bir özellik son kullanıcılara sunulmadan önce Android veya iOS betada test edilir. Bir süreden beridir geliştirici ekibin Android tarafında üstünde çalıştığı bir takım yenilikler vardı. Hatta bir tanesi erişime açık bile değildi. Bununla birlikte parmak izi özelliği üstünde de bir değişiklik yapıldı.

WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığı ile yeni bir güncelleme yayınladı ve WhatsApp Android Beta uygulamasını 2.19.106 sürümüne yükseltti.

Güncelleme ile birlikte bir süredir geliştirme aşamasında olan yeni medyadosyalarına etiket ve emoji ekleme arayüzü, tüm beta kullanıcılarının erişimine açılırken; biyometrik güvenlik kilidine yeni bir özellik eklendi.

Yeni medya dosyalarına etiket ve emoji ekleme arayüzü, kullanıcıların aradıkları emoji ve çıkartmaları kolaylıkla bulabilecekleri şekilde iki sekmeye ayrıldı. Ayrıca ne aradığını bilen kullanıcılar için direkt olarak anahtar kelime yazabilecekleri bir arama motoru da eklendi.

WhatsApp, güncelleme ile birlikte parmak izi ile kimlik doğrulamaya yeni bir özellik getirdi.

Yeni özellik ile birlikte WhatsApp'ta parmak izi kilidini aktif ettiğinizde herhangi bir sohbette ekran görüntüsü alamayacaksınız.

WhatsApp'ın ekran görüntüsü almayı neden engellediği bilinmiyor ancak kullanıcıların bu özelliğe olumlu bakması beklenmiyor. (takvim)

Editör: Wan Haber