WhatsApp son dönemlerin en popüler akıllı telefon programı. Online mesajlaşma hizmeti sunan program hemen hemen tüm akıllı telefonlarda mevcut. Özellikle son dönemde sunduğu yeniliklerle adeta gönüllerde taht kurmuş durumda. WhatsApp kullanıcılarının sayısının 700 Milyona ulaştığını da WhatsApp CEO'su Jan Koum açıkladı. 


Jan Koum yaptığı açıklamada 2014 yılı Ağustos ayında 600 milyon kullanıcısı bulunan WhatsApp'ın 4 ay içinde 100 milyon yeni kullanıcıya ulaştığını söyledi. Bu da demektir ki toplam kullanıcı 700 milyona ulaştı. Sadece mobil cihazlarda hizmet veren WhatsApp programı, 2013 yılında 19 Milyar dolar karşılığında Facebook'un çatısı altına girmişti. Facebook'un bir diğer uygulaması olan Instagram da 300 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak Twitter'ı geride bırakmıştı.

 

Ayrıca WhatsApp CEO'su Jan KOUM Facebook hesabında yapmış olduğu açıklamada kullanıcıların günde ortalama olarak 30 Milyarın üzerinde mesaj yazdığını ve yolladığını belirtti. Bu da GSM Operatörleri için büyük bir kayıp

Editör: Wan Haber