Usb bellek biçimlendirme konusuna vurgu yapmadan önce usb bellek biçimlendirme kavramının ne olduğunu değinmekte fayda olacaktır. Usb bellek biçimlendirme, belleğin fabrika ayarlarına geri döndürülmesini sağlar. Bu işlem ile beraber sürücü üzerinde bulunan bütün veriler silinir ve sürücü bozuk sektörlere karşı taranır. Böylelikle de bellek sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde tekrardan çalışır hale gelecektir. Biçimlendirme işlemini gerçekleştirmeden önce, usb bellek içerisinde bulunan dosya ve verilerin yedeklenmesi gerekir. Çünkü bu işlemi gerçekleştirirken usb bellek içerisinde bulunan bütün veriler silinir.

USB Bellek Biçimlendirme İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  • Usb bellek biçimlendirme işlemi yapılırken 4 değişik dosya sistemi seçeneği iyi kullanıcıların karşısına çıkacaktır . Eğer ki bellek 4 GB daha büyük dosyaları okuyabilmesini ve yazı bilmesini istiyorlarsa kullanıcıların, ntfs dosya sistemini seçerek gibi çimlendirme işlemini yapmaları mümkündür.
  • Aynı özellikleri sağlayan exfat ise daha çok Mac os hem de Windows İşletim sistemlerinde belleğin uyumlu bir biçimde çalışmasını sağlayacaktır.
  • Biçimlendirme işlemi esnasında karşılaşılacak bir başka husus ise biçimlendirme seçeneği olacak. Tam da bu noktada bir USB belleği biçimlendirmek eba'ya işleme ayıracak vakit yok ise eğer hızlı biçimlendir seçeneği tercih edilebilir.

Biçimlendirme işlemi esnasında karşılaşılan bir başka husus ise dosya gezgininin açılması ve daha sonra sol bölümde bulunan bu bilgisayar uygulamasına girilmesi ve cihazlar ile sürücüler bölmesinde biçimlendirmek istenilen USB belleğe sağ tıkladıktan sonra biçimlendirir seçeneğine takılması gerekir.

Editör: Wan Haber