Sayan, daha öncesinde de yapmış olduğu açıklamada YouTube platformunun Türkiye'de temsilci bulundurmayı kabul ettiğini söylemişti. Twitter tarafından bildirilen temsilci atama kararı ile beraber pinterest dışında Türkiye'de temsilcisi bulunmayan sosyal sağlayıcısı kalmadı. şekilde konuştu. Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan daha fazla olan yurtdışı kaynaklı sosyal sağlayıcılardan Twitter uygulaması da Türkiye'de temsilci bulunduracağını açıkladı. Konu ile alakalı sosyal medya hesabından Bir açıklamada bulunan Ulaştırma ve altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuşmalarını şöyle sürdürdü:

  • Internet trafiği bant genişliğinin daraltılması yaptırma uygulanmadan ötürü içeren daha 7253 sayılı kanunun getirdiği yükümlülükleri yerine getireceğini açıklaması Sevindirici.
  • Bilindiği gibi, Türkiye'den günlük erişimi 1 milyonu Aşan yurtdışı kaynaklı sosyal ağların, Türkiye'de temsilci bulundurmasının öngören 5651 sayılı kanunun ek 4. Maddesi 1 Ekim 2020 tarihi itibariyle yürürlüğe girmişti.
  • Artık Twitter'da Türkiye'de temsilci bulunduracak! Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurtdışı kaynaklı sosyal ağı sağlayıcılarından Twitter'da temsilci atayacağını bildirdi.
Editör: Wan Haber