Çok kısa bir süre önce Twitter Fleets olarak da isimlendirilen hikaye özelliği piyasaya sürülmüş ve çeşitli kullanıcı kitleleri tarafından tepkiye sebep olmuştu.

Tıpkı Instagram uygulamasındaki hikayeler gibi Twitter Fleets hikaye özelliği de 24 saat boyunca kullanıcılara görünen ve süre tamamlandığında kaybolan bu paylaşımların kullanıcılar tarafından olumlu bir şekilde tepki ile karşılanacağı düşünülüyordu. Bugün gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre ise bu özelliğin bekleneni karşılamadığı görülmektedir.7

Twitter Fleets Hikaye Özelliği Anket Sonuçları

Makalenin başında da belirtildiği gibi dünyaca ünlü sosyal medya paylaşım platformu Twitter hikaye özelliğini tanımlamıştı. Bu uygulamanın başarılı olup olmadığını test etmek amacıyla bir anket gerçekleştirdi. Twitter açısından gerçekleştirilen bu anket faaliyetlerinde kullanıcılara şu sorular yöneltildi;

  • Twitter Fleets hikaye özelliğini kullanıyor musunuz?
  • Twitter hikaye özelliğini ne sıklıkta kullanıyorsunuz?

YouGov Bu anketi gerçekleştirdiği firmanın açıklamış olduğu sonuçlara bakıldığı zaman ankete katılım gerçekleştirilen kullanıcılarının yarıdan fazlasının hikaye özelliğini kullanmadıkları ya da kullanmayı tercih etmedikleri ortaya çıkmıştır.

Katılımcıların %40’ı ise başka sosyal medya ağlarında çeşitli hikaye paylaşımlarını gerçekleştirdiklerini cevabını verdiler.

Kullanıcılar açısından en ilginç soru ise hikaye özelliğinin nasıl kullanılacağı hususu olmaktadır. Bu soruda da %10’luk bir kullanıcı kitlesi bu özelliği nasıl kullanılacağı hakkında herhangi bir bilgi sahibi olmadıklarını dile getirmiştir.

Twitter Hikâye Özelliği Niçin Tercih Edilmedi?

Netice itibari ile hikaye ekleme açısından gerçekleştirilen ankette ortaya çıkan bu ilk sonuçlara göre kullanıcıların Twitter’ın hikaye özelliğine henüz sıcak bakmadıkları anlaşılmaktadır. Bunun temel sebeplerinden biri ise gönderilerin filtre ve benzeri özellikleri olmadığı düşünülmektedir. Ayrıca sosyal medya platformu Twitter’ın Fllets paylaşımı açısından hikaye yerine tweet atmayı tercih etmesi de bu anket sonucunun ortaya çıkmasına sebep olduğu söylenebilir.

Editör: Wan Haber