Türkiye'nin dizüstü bilgisayar tercihleri, İpsos ile Huawei firmaları tarafından yapılan bir araştırmanın neticesinde ortaya çıktı.

Araştırma Şirketi İpsos ile Huawei nin yapmış olduğu o araştırmaya göre 16 ile 59 yaş arasında bulunan halihazırda dizüstü kullanıcıları ve önümüzdeki 6 ay içerisinde laptop satın almak gibi planları bulunan bireyler katılım sağladı. Bu araştırma ile Türkiye'nin laptop tercihleri ile ilgili oldukça ayrıntılı bilgiler ortaya çıktı.

Türkiye'nin Dizüstü Bilgisayar Tercihlerine Tutuldu!

Huawei ile İpsos firmaları aracılığı ile gerçekleştirilen araştırma neticesinde ortaya çıkan rapora göre Türkiye'de laptop kullanıcılarının üçte biri yani (%34'ü) birincil dizüstü bilgisayarlarını 4 yıl önce satın aldı.

6 ay içerisinde satın alanların ise yüzdesinin 8,3 ay içerisinde laptop satın alanların ise oranının 4 olduğu açıklandı.

Araştırmadaki katılımcıların Yüzde altmış altısının Dizüstü bilgisayarların daha eski olduğu açıklandı. Laptop alanların büyük bir bölümünü satın alınmasının amacı ise iş ya da eğitim aracı olarak kullanmak iken kişisel belgelerin saklanması ve film izleme amacı ile satın alma oranlarının ise yalnızca son 4 yıla göre önemli düşüş gördüğü ortaya çıktı.

Son 4 yıl içerisinde bir şeyler öğrenmek ya da çalışmak amacıyla dizüstü bilgisayar satın alanların oranı yüzde 68 oranından son bir yıl içerisinde yüzde yetmişi geçti.

Aynı dönem içerisinde kişisel belgelerini saklamak ya da film ve dizi veya animasyon gibi eğlenceli videolar izlemek amacıyla satın adamların oranının oldukça düştüğü gözlemlendi.

Editör: Wan Haber