Dün itibariyle (10 Mart Çarşamba) YouTube Platformu, içerik üretimini gerçekleştiren youtuberlara bir e-posta göndererek ABD'de bulunan izleyicilerden elde edilmiş olan gelirlilere yönelik vergilendirme sistemini açıkladı. İçerik üreticileri, Eğer ki vergi bilgilerini ABD'ye iletmez ise Toplam gelirlerinin % 24'ü kesintiye uğramak zorunda kalacak. Türkiye'den YouTube'a içerik üretimini gerçekleştiren youtuberlar, bu durumdan nasıl etkilenecek? İşte detayların tamamı ve çok daha fazlası haberimizde...

YouTube, artık ABD dışında bulunan içerik üreticilerini hem de ABD vergilerini alacağını açıklamıştı. YouTube'un vergi kesintisi politikasında gerçekleştirdiği bu Radikal karar, YouTube Platformu için içerik üretimini gerçekleştiren youtuberlardan sadece ABD'deki izleyicilerden elde etmiş olduğu yerleri kapsayacak olsa da aslında Türkiye'deki içerik üreticileri dahil olmak üzere dünya genelinde bulunan binlerce Hatta Milyonlarca kişi bu değişiklikten olumsuz bir şekilde etkilenecek.

Türkiye'deki Youtuberlar İçin Durum Nasıl Olacak?

Dünyaca ünlü video izleme Platformu YouTube'un resmi YouTube kanalından gerçekleştirilen bir videoda bahsi geçen konu ile ilgili değişikliğin Önümüzdeki Haziran ayından itibaren artık yürürlüğe konulacağı dile getirildi. İçerik üreticiler, artık Türkiye veya başka bir ülkede olsa da ABD’de bulunan izleyiciler aracılığı ile elde etmiş oldukları gelirler açısından ABD vergi ödemek zorunda kalacak.

Haziran ayının gelmesi ile beraber YouTube Platformu'nun Özellikle de Türkiye başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde YouTube Platformu için içerik üretimini gerçekleştiren youtuberları olumsuz bir şekilde etkileyecek olan vergilendirme uygulamasına geçiş yapması ile beraber nasıl bir yol haritası çizileceği şimdiden merak edilmeye başladı.

Editör: Wan Haber