Turkcell, Vodafone, Türk Telekom operatörlerinden birini kullanan cep telefonu aboneliklerine 1 GB ücretsiz internet verilecek. Peki Turkcell Vodafone ve Türk Telekom 1 GB ücretsiz internet nasıl alınır?

Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil karaismailoğlu operatörlerin genel müdürleri ile video konferansı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından yapmış olduğu açıklamada vatandaşlara 1GB interneti ramazan ayı boyunca kullanmaları şeklinde vereceklerini duyurdu.

Ücretsiz 1GB İnternet Nasıl Alınır?

Ulaştırma ve altyapı Bakanı Adil karaismailoğlu “Keza gsm operatörlerimizin her yıl 10 milyar liranın üzerinde altyapı yatırımı yaparak bu noktada üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Fakat Covid-19 tedbirleri kapsamında vatandaşların internet kullanımlarının daha da arttığı gözlemlenmiştir. İhtiyaç haline gelen internet kullanımlarının bu dönemde vatandaşlarımıza ayrıca bir yük oluşturmaması amacıyla bütün GSM operatörlerimizden vatandaşlarımız adına bir destek istedik.” Dedi.

İsmailoğlu “Bakanlığımız ile operatörler arasında varılan mutabakat neticesinde bütün operatörlerimiz 81 milyon cep telefonu abonesi Vatandaşlarımızın her birine Ramazana özel 1 GB internet ücretsiz sağlayacak.” Değerlendirmelerinde bulundu.

Türkiyede 81 Milyon Mobil Abone Var

Mobil abone sayısının 2020 senesi itibariyle yaklaşık olarak 81 milyonla ulaştığını vurgulayan Ulaştırma Bakanı karaismailoğlu “Yeni tip coronavirüs  tedbirleri kapsamında gördük ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 18 yılda haberleşme altyapısına yaptığımız yatırımlar sayesinde ülkemiz bu konuda dünyanın en iyi altyapılarından birine sahip  olmuş durumda.” Dedi.

Sağlık Çalışanlarına Ayda 15 GB Verilecek

Karaismailoğlu, Corona virüsü sürecinde bakanlık olarak operatörlerle gerçekleştirilen koordinasyon ve iletişim sonrasında sağlık çalışanlarına yönelik mobil haberleşme kampanyalarının sağlandığını da iletti.

Bu kampanyaların en önemlilerinden bir tanesi, 780 bin kişiyi geçen sağlık çalışanı ordumuza 2 ay süreyle aylık 5 GB internet ve 500 dakika sesli görüşme hizmetini ücretsiz bir şekilde vermeye başladıklarını, yaklaşık 45 bin kişilik aile hekimi ve aile sağlığı merkezleri çalışanlarına ise ek olarak 2 ay süreyle 10 bin dakika sesli görüşme hizmetlerinde ücretsiz verileceğini iletti.

Karaismailoğlu “Özellikle de hastanelerde görevli sağlık personellerimizin evlerine gidemedikleri ve sevdiklerini göremediklerini belirterek bu nedenle 12.864 saha çalışma ekibine de sevdikleriyle daha rahat konuşabilmeleri ve görüntülü sohbet edebilir amacıyla 3 ay süreyle 15 GB internet ve 15 bin dakika  sesli görüşme hizmeti ek olarak sunulmaya başlanacak. Onlar, bizler için insanımız için sevdiklerinden ayrı kaldılar. Ellerimizden gelen her şeyi sağlık çalışanlarımız için seferber etmeye hazırız dedi.”

Editör: Wan Haber