Çin merkezli olduğu belirtilen bir uygulama sitesinden Apple cihazlarına saldıran WireLurker (Pusuda bekleyen) adlı virüs 800 milyon cihazı tehdit etti. Apple, kullanıcıların korkulu rüyası haline gelen ve bilgileri kopyalayan yazılımı tespit edip, bloke ettiğini duyurdu. Apple'dan gelen bu açıklama iPhone kullanıcılarına rahat bir nefes aldırdı.

Teknoloji dünyası yeni bir virüs saldırısıyla çalkalandı. ABD’li güvenlik şirketi Palo Alto Networks’un yaptığı uyarıya göre Çin merkezli bir yazılım, aralarında iPhone ve iPad’lerin de olduğu 800 milyon Apple ürününü hedef alan bir saldırı başlattı. WireLurker adı verilen ve Türkçe’ye “Pusuda bekleyen” olarak çevrilebilen yazılımın oluşturduğu tehlikenin giderek arttığı bildirildi. ABD’li şirket yetkilileri yazılımın iOS işletim sistemine yönelik geliştirilmiş en tehlikeli ve en büyük virüs olduğunu söylemeleri kullanıcılarda büyük korku oluşturdu.

Sessiz kalan Apple, sessizliğini bozarak yaptığı açıklamada yazılımı bloke ettiğini duyurdu. Apple kullanıcıları gelen açıklamayla rahat bir nefes alsa da kullanıcıların kuşkuları olduğu ve virüsle tekrar karşılaşabileceklerini düşündükleri öğrenildi.

Yaşanan bu olaylar ise Apple'nin güvenlik sisteminin tehditlere ve virüslere karşı ne derece güvenli olduğunun tartışılmasına sebep oldu.

Editör: Wan Haber