Akıllı telefonlar son yıllarda herkes tarafından kullanılmakta ve birçok geliştirme yapılmakta. Ancak ne kadar gelişme yapılırsa yapılsın şarj konusunda yine de sıkıntılar çıkabilir. En sağlıklı şarj yöntemi telefonu 2 günde bir şarja takmaktır. Bugün telefonu şarja takarken sıklıkla yapılan yanlışlardan ve yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz.

Bright Side tarafından yayımlanan liste bizlerin ne kadar büyük hatalar yaptığını gözler önüne seriyor. Şark ederken en doğru ve güvenilir yolu bulmak için listeyi inceleyin.

Telefonunuzu Şarj Ederken Yapmanız Gerekenler

Prize Takılı Bırakmayın

Şarj cihazınızla işiniz bittiğinde prizden mutlaka çıkarın. Çünkü şarj cihazı az da olsa prizdeyken güç almaya devam eder. Elektrik faturalarına çok fazla yansımasa da transformatörleriniz yavaş yavaş zarar görür. Özellikle nemli havalar transformatörün kısa devre yapmasına ve yangın gibi felaketlerin ortaya çıkmasına sebep olur. Bu yüzden telefonunuzu şarj ettikten sonra mutlaka prizden çıkarmalısınız.

Yüzde Yüz Şarj Etmeyin

Telefon şarj göstergesinin yüzde yüz olması da telefonunuza zarar verir. Özellikle batarya ömrünün uzun olmasını istiyorsanız yüzde 98 iken telefonunuzu şarjdan çıkarın.

Şarjın Yüzde Sıfır Olmasına İzin Vermeyin

Telefonunuza ait lityum-iyon pilleri sonuna kadar doldurmak veya sonuna kadar bitirmek pil ömrü açısından son derece zararlıdır. Telefonun şarjı bittikten ve telefon kapandıktan sonra telefonu şarja takmamak gerekir. Bunun içinde yüzde 10 veya 20 şarj kaldığında harekete geçmeniz gerekiyor.

Uyurken Telefonunuzu Şarja Bırakmayın

Birçoğumuz gündüzün yoğun temposunda telefonunu şarj edemeyip gece şarja bırakıyor. Uyurken telefon sürekli olarak şarjda kalıyor ve bu sırada telefon sürekli şarj etmek için enerji harcıyor. Bu sürekli elektrik akımı telefonunuza zarar verebileceği gibi yangın riskini de doğurabilir.

Telefon Şarjdayken Telefonunuzla Uğraşmayın

Telefon şarj olurken ve sizin işlemlerinizi yaparken 2 katı yoruluyor ve pil aşırı geriliyor. Bu da telefon ömrünün azalmasına sebep oluyor.

Telefon Şarj Ederken Nelere Dİkkat Etmelİyİz?

Editör: Wan Haber