İpadOS 13.4.1 Güncellemesinde Yaşanan Sorun Nedir?

İpad teknoloji firmasının geçen haftalarda yolladığı bir dizi güncelleme kullanıcıları tarafından beğenilmemek ile birlikte eleştiri de almıştı. İlk eleştiri 7 Mayıs'ta bir kullanıcı tarafından sayfaya yorum atılmasıyla başladı. Beraberinde aynı sorunu ya da benzer sorunları yaşayan diğer kullanıcılardan da yorumları yağmur gibi yağdı. En bariz kullanıcı şikayeti şöyle idi: Telefonuna ya da teknolojik cihazına gelen güncellemeyi etkin hale getiren kullanıcı daha sonra telefonunda bazı değişikliklerin olduğunu destek sayfasında belirtti. Telefonu yeniden başlat uyarısı ile sık işlevsizleştiğinden şikayet etti. Hatta sorunun kendisinden kaynaklanmadığını belirtircesine aynı sorunu başka bir teknolojik cihazda yaşadığını da ekledi. Bunun gibi birçok kullanıcı destek sayfasını güncelleme sorunlarıyla doldurdu. Şikayetlerin ortak yönü 13.4.1 sürümünün 11inç İpad Pro cihazlarında görülmesiydi. Çünkü bu sıkıntılar 10. 5 inç sahipliği olan kullanıcılarda rastlanmadı.

Bu telefonun 30 saniye ile 45 saniye arasında yeniden başlatma sorunsalı olan bir güncelleme sürümüdür. Bu durumun yaşanma sıklığı kullanıcılar tarafından konforlu bir kullanımın dışına çıkılmasının yanında telefonun kullanım şeklini de güçleştirmiştir.

Şikayetler Karşısında İpad'in Tutumu

Destek sayfasına yağan onca yoruma karşın küresel şirketin sessizliğini sürdürmesi kabul ettiği izlenimi yaratmaktadır. Bunun yanında yorumların orada beklemesi ve bir cevap verilmemesi birçok kullanıcı tarafından olumsuz karşılanmıştır. Çözümsüz sorun ve cevapsız sorular kullanıcıların tepkisine neden oldu. Şimdi tüm gözler dünyanın en büyük teknolojik şirketi İpad’e çevrildi. Büyük şirketin vereceği cevap İpad severler tarafından merakle bekleniyor.

Editör: Wan Haber