Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar bazen hakaret ve küfüre maruz kalabiliyor maalesef. Whatsapp, İnstagram, Facebook, Twitter, Sms, Telefon ile yapılan hakaret ve küfrün ikiside hakaret olarak sayılıyor bu yüzden küfür ve hakareti ayrı olarak araştırmayın. TCK 125. (Hakaret) Hakaretin yanında tehdit ve Şantajda varsa bunlarda ayrı ayrı suç olarak sayılmaktadır. Hakaret yada küfürde size, annenize, kardeşinize yapılıyorsa buda TCK. m.43 (Zincirleme suç) olarak ayrıca ceza sebebidir.

1. TCK(Değişik: 29/6/2005 – 5377/15 md.) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.

(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.

Size yapılan küfür ve hakaretlerin telefonunuzun ekran görüntülerini kaydederek bunu ileriki süreçte kullanmanız lehinize olacaktır. Şikâyetçi olmanız durumda, karşı tarafın ifadesi alınacak eğer ki uzlaşmak gibi bir durumunuz var ise size bir tarih ve sat veriliyor size hakaret ve küfür eden kişi ile karşı karşıya geliyorsunuz burada sizin şikayetçi olmak istediğiniz ya da maddi bir dava ile bunu sonuçlandırmak mümkün.

Editör: Wan Haber