Xiaomi, Türkiye’de oldukça sevilen bir markadır. Uluslararası çapta da oldukça başarılı işlere imza atan firmanın yeni hamlesi oldukça çılgınca ve oldukça ilginç duyacak niteliktedir.

Yeni ortaya çıkan patent tasarımına göre  kullanıcıların karşısına çok ilginç bir selfie kamerası ile çıkacak...

Xiaomi'nin Selfie Kamerası Tasarımı Şaşırtıcı...

Bilindiği gibi uluslararası çapta faaliyet gösteren cep telefonu firmaları birbirlerine fark atabilmek amacıyla çeşitli tasarımlar sergilemektedirler. Bunların arasında tasarım ile ilgili şüphesiz kameralar yer almaktadır. Çünkü bir firma, bir başka firmaya fark atabilenin en önemli yollarından birinin kamera ya da kamera ile ilgili tasarımlar olduğunu bilmektedir.

Özellikle de kameraların lensleri, sensörleri, kurulumları, kısacası kamera ile ilgili hemen her şeyi değişik bir şekilde tasarlanabilir. Çok fazla seçenek olduğu için kullanıcıların popüler olan bu markalar arasında daha sıra dışı, daha ilginç olan markalara ilgi gösterip göstermeyecekleri ise yukarıda tanıtımı yapılan ürünün piyasaya sürülmesinden sonra görülecektir.

Xiaomi'nin Selfie Kamerası

Örneğin, bir zamanlar pop-up yani açılabilen kamera sistemini oluşturulan telefonlar kullanılmıştı. Onun yanında ayrıca Asus başta olmak üzere birçok model ve birçok marka flip-up yani dönebilen kameralı telefonları hayatımıza sokmuştu. Bir akım şekilde başlayan bu kamera ile ilgili gerek sıradışı gerekse de ilginç tasarımlar zamanın geçmesiyle beraber yerini çok daha değişik mi görsellere bırakacağa benziyor.

Bütün markaların ve modellerin birbirlerine fark atabilmek amacıyla kamera tasarımları ile ilgili çılgın projelere imza atmış olduğu bir dönemde xiaomi selfie kamerası tasarımı da tam da bu noktada karşımıza çıkmaktadır. Sızıntılar ile ilgili gündeme gelen kamera tasarımları oldukça ilginç bir şekilde haberlerde yer almaktadır. Özellikle de telefonun ekranının üst kısmında bölen ve açılabilen bir kurgulama sistemi ile oluşturulan kamera kurulumu ile ilgili özellikle de çok şaşırtıcı bir şekilde kullanıcıların karşısına çıkmaktadır.

Söz konusu bahsedilen mekanizmanın sağlam bir yapıda olması ile ilgili şüpheler bulunmaktadır. Elbette ki daha tasarım aşamasında olan bu kameranın  piyasaya sürüldüğü andan itibaren çeşitli kırılma ya da çizilmelere ya da ceplere sığamama gibi çeşitli sıkıntılar çıkacağı ile ilgili kullanıcılar arasında şimdiden çeşitli konular konuşulmaktadır.

Editör: Wan Haber