Mevcut cep telefonlarını değiştirmek isteyen ya da kendilerine sıfırdan bir cep telefonu cihazı almak isteyen kişilerin özellikle de son zamanlarda arama motorlarında çeşitli mobil cihazlarının karşılaştırmaları ile ilgili sorular sordukları bilinmektedir. Bizler de bu makalede ya yeni cep telefonu almak isteyenler ya da mevcut cep telefonlarını değiştirmek isteyen kişilere bilgi vermek amacıyla SAMSUNG GALAXY M51 ile POCO NFC cep telefonlarının karşılaştırmalarını derledik.

XİAOMİ cep telefonunun desteği ile pazarda satışa sunulan POCO nun ürünü ekran tazeleme özeli aracılığı ile kullanıcıların radarına takıldı. Bu telefonlar, özellikle de Türkiye’de ciddi rakamlarla satılmaktadır. GALAXY M51 Mİ YOKSA POCO X3 NFC Mİ? İşte tüm bu soruların cevaplarını ve çok daha fazlası bu makalede bulmak mümkündür.

  • Galaxy M51 167 inç ekran özelliği ile kullanıcıların karşısına çıkmaktadır. 213 gram ağırlığı olan bu cep telefonunun gövde ekran oranı ise yüzde %87 yani 163. 9 mm, çapı 76. 3 mm, çapı 9.5 mm olarak bilinir.
  • Bu modelin ekran çözünürlüğü full HD plus Süper amoled Plus Pixel yani 2400 x 1080 olarak tabir edilmektedir.
  • Kendisinin piksel yoğunluğu ise 393 pap ekran tazeleme hızı hususunda ise 60 Hz'lik bir deneyim sunan Galaxy 51 cep telefonunun ekran oranı 20.9 dur.
  • Özellikle de çerçevesiz tasarım ve çizilmeye dirençli bir şekilde özellik gösteren camı, devamlı açık ekran uygulaması ve corning Gorilla Glass 3 kurulması şeklinde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran bu cihazın batarya kapasitesi 7000 mah olarak kayda geçmiştir.

İki Cihazın Ön Kamera Karşılaştırması

  • Kamera çözünürlüğü, genel itibariyle 32 megapiksel yani Sony Xperia X 616 web 2160p eşliğinde video çekme özelliği taşımaktadır.
  •  GPS değeri 30 olan Bu cihazın kamerasının diyagram diyafram açıklığı ise f/ 2.2 son etrapta ise HDR ve portre modu gibi özellikler, aslında SAMSUNG GALAXY M51 CEP TELEFONUNUn ön kamerasını güçlü kılan faktörlerdendir.
  • İşlemci açısından konuya bakıldığında 8 adet çekirdeği bünyesinde Taşıyan SNAPDRAGON 730G KARŞILAMAKTADIR
  • Tüketicileri, bu işlemcide ise 2 tane 2.2 GHZ hızında faaliyet gösterebilen ARM cortex ve 6 tane 1.8 GHz hızında faaliyet gösteren ARM korteks 55 vardır.
Editör: Wan Haber