Samsung Navigasyon Göstergeli VR Gözlük Patenti İlgi Çekiyor
Güney Kore merkezli bir şekilde faaliyetlerini sürdüren teknoloji devi Samsung, araç sürücülerinin daha güvenli ve daha kaliteli bir sürüş deneyimi yaşayabilmeleri için benzersiz bir çözüm arayışına girdi. Şirket, adım adım navigasyonu doğrudan sürücünün VR gözlüklerine yansıtabilen bir sistem ile  oluşturdukları bir gözlük patenti başvurusunda bulundu. Yaşamış olduğumuz çağ da pek çok sayıda araba, karanlıkta yayaların algılanmasına aracı olabilmek amacıyla otomatik frenleme, ses kontrollü otomatik yol sürüşü ve hatta gece görüşü gibi çeşitli standartlar ve Yüksek Teknoloji uygulamaları ile donatılmaktadır. Bunun yanı sıra Samsung yeni bir çözüm üretmeye karar verdi.  Çözüme göre sanal gerçeklik gözlüğü geçerli hız gibi verileri doğrudan bir şekilde sürücünün önünde bulunan ön camda göstermek yerine sürücünün VR Gözlüklerine yansıtmak suretiyle daha keyifli ve daha konforlu bir sürüş deneyiminin kazandırılmasını hedeflemektedir.

Bilgileri ve verileri aşama aşama VR gözlüklerinden takip edebilecek olan sürücüler, aynı zamanda yakınlarda bulunan yakıt istasyonlarını fiyatlar gibi bilgiler de dahil olmak üzere algılayabilme imkanına sahip olurken aynı zamanda restaurantlar ya da diğer ilgi çekici kullanıcıların gereksinimlerini karşılayacak yerler gibi özellikler de gözlük takıldıktan sonra sanal gerçeklikle görüntülenebilir hale gelecektir. 
Samsung’un Ar gözlükleri Akıllı telefonlarda bulunan bir harita uygulaması sayesinde ya da aracın Dahili GPS Sistemi ile senkronize edilebilecek söz konusu bu konsept Google haritalarının mobil sürümlerini kullanırken VR Gözlükleri yürüyüş yönleri uygulamalarına benzer bir şekilde özellikler sergilenmektedir.

Samsung navigasyon göstergeli VR gözlük Fikri ise bir ilk değildir. 2017 senesinde İsviçreli WayRay firmasının Navion isimli otomobiller için ilk holografik navigasyon sistemini tanıtmıştı.  ise sürücünün holografik projeksiyonlar aracılığı ile ileride yola konulmuş gibi görünen navigasyon bilgilerini ve görüntüleri de dahil olmak üzere görmelerini sağlayan artırılmış bir gerçeklik navigasyon sistemi olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Editör: Wan Haber