Türkiye’de resmi bir şekilde faaliyet gösterme yetkisine sahip olan firmalardan biri de Realme’dir.  Uzun zamandır merakla beklenen Realme Warch Akıllı Saat modeli tanıtıldı.

Ön gövdesine oranla oldukça büyük çerçevelerin yer aldığı bu akıllı saat, çok farklı renk ve kayış seçeneği ile de elde edilebilir. Optik nabız sensörü aracılığı ile donatılan Bu akıllı saat 1.4 inç 320 x 320 piksel renkli LCD ekran üstüne kurulum ile karşımıza çıkmaktadır. 160 MAH ile 7 ila 9 gün arasında bir pil ömrüne sahip olan bu saat, Özellikle de bataryanın daha uzun ömürlü olmasından dolayı uzun süreli bir şekilde kullanım olanağı sağlamaktadır. Açıklandığı itibariyle IP68  sertifikasını taşımaktadır. Firmanın kendi işletim sistemi Android temelli bir şekilde kullanıldığı bu model, çok çeşitli bir ara yüz  ile karşımıza çıkmaktadır. Cep telefonu ile bağlantı kurulmasından sonra bluetooth özelliği kullanılarak Cep telefonuna gelen WhatsApp, normal mesaj  ya da normal aramaları üzerine alan bu akıllı saat oldukça akıllı saatten beklenen hemen her şeyin altına imza atmaktadır.

Ses kaydedici özelliği ile özellikle de tutulması gereken notların ya da dinlenilmesi ve tekrar edilmesi gereken konuşmaların kayıt altına alınması ve gereksinim duyulduğunu tekrar açılıp dinlenilmesi olanağı tanımaktadır.

Normal şartlar altında akıllı saatlerin kameraları net bir şekilde çekim sağlayamazsa da bu akıllı telefon modeli full HD ye yakın bir görüntü kalitesi ile kullanıcılara hizmet etme olanağı sağlamaktadır. Fotoğraf çekimindeki özelliği sayesinde özellikle de bireylerin gizli bir şekilde çekmeyi planladıkları fotoğrafları çok rahat bir şekilde ve karşı taraftakilerin dikkatlerini çekmeden çekipm yapma olanağını sunmaktadır.

Spor aktivitelerini yerine getirmek isteyen bireylerin özellikle de gereksinim duydukları kalp, nabız, ritim, hareket, adım gibi bütün aktiviteleri barındıran bu akıllı saat, adeta akıllı bileklik amacıyla da kullanım olanağı sağlamaktadır.

Fiyatı

Bu akıllı saati diğer akıllı saatler arasında belki de en cazip kılan özelliklerinin başında 50 dolar gibi çok uygun bir fiyat ile piyasalarda satılma hazırlanmasıdır. Türkiye piyasalarında 339 TL fiyatı ile meraklılarını beklemektedir.

Editör: Wan Haber