ünya çapında milyonlarca kişi tarafından oynanan PUBG oyunu birkaç gün öncesinde skandal bir görev nedeniyle gündeme gelmişti. Yeni güncellemede haritadaki putlara tapınma ayini sosyal medyada büyük yankı bulmuştu. Ülkemizde de protesto edilen bu skandal olay özellikle müslüman ülkelerdeki oyuncuların tepkisini çekmişti. 

Müslüman ülkelerden çığ gibi tepki yağdı

Orman macerası isimli haritada yer alan totemlere tapınan oyuncular hediyeler kazanıyordu. Özellikle Türkiye, Suudi Arabistan, Endonezya gibi müslüman ülkelerde büyük oyuncu kitlesine sahip olan oyuna büyük tepkiler verildi. Hatta birçok oyuncu oyunu cihazlarından sildi. Ayrıca bazı üniversitelerdeki din adamları bu olayın dini kuralları çiğnediğini dile getirdi. 

Totem ve tapınam davranışlarını kaldırdılar

Yapımcı firma Tencent, sosyal medyadaki tepkiler üzerine açıklama yaptı. Çinli firma oyuncuların değer ve geleneklerine saygılı olduklarını belirterek totem özelliği ile meydana gelen tepkilerin haklı olduğuna değinerek özür diledi. Firma yeni mod içerisinde yer alan totem ve toteme tapınma davranışlarını kaldırdı. İlk etapta müslüman ülkelerden kaldırıldığı düşünülse de global olarak orman modu içerisinde totem bileşeni kaldırılmış durumda. Haber7

Editör: Wan Haber