2020 yılının sonlarına doğru Sony, Playstation 5’in satışa sunulacağı haberi önceden duyurulmuştu. Şubat ayında açılan web sayfasında, sadece PS5 logosu ve oyuncular için bir kayıt alanı bulunuyordu. Bunun üzerine oyun severler merakla bir atak bekliyordu. Sonunda o atak Playstation 5’in resmi sitesinden geldi.  Heyecanla beklenen konsolun 2020 yaz tatilinde piyasaya çıkacağı açıklandı. Bu tatilde evde oturanlar sıkılmayacağa benziyor. Aynı zamanda resmi sayfada Playstation 5’in barındırdığı teknolojilerden de bahsediliyor. Yeni nesile damgasını vuracak olan konsol çok konuşulacağa benziyor.

Playstation 5 Mi Geliyor ?
 

PS5 Genel Özellikleri

Hız: Playstationun yıldırım gibi bir hızı olduğundan bahsediliyor. Bunu da özel CPU, GPU ve Entegre G/Ç ile SSD’nin gücüyle yapıyor. Hız konusu oyun meraklıları için en önemli konulardan biridir.

Görüntü Kalitesi: Playstation 5’te yer olan oyunlar son derece kaliteli olan kaliteli grafikleriyle konuşuluyor ve harika oyunlar bulunduğu bildiriliyor.

Gerçekçilik Seviyesi: Oyunların geri bildirimleri ve tetikleyicileri çok kaliteli olup oyun içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Oyunlarda görüntü kalitesi yanında, 3D ses teknolojisi de kullanılıyor. Bu da gerçekçiliği 2 kat daha arttırıyor.

Tarihler PS5 İçin Haziranı İşaret Ediyor

Temel özellikler arasında Dualsense kontrol cihazının kullanılması da geçiyor. Bu cihazla dokunsal geri bildirimler sağlanacak. Bu akşam 23.00’da The Last Of Us: Part ll hakkında bir yayın yapılacak. Sony’nin yapacağı bu yayından sonra çalışmalarını PS5’e yönelteceği bekleniyor. Söylentiler PS5 ile ilgili yeni etkinliğin haziran ayı başlarında gerçekleşeceği yönünde ilerliyor.

Corona virüsü sebebiyle ertelenme durumu olmazsa PS5’in Sony tarafından tüm ayrıntılarının bildirileceği düşünülüyor. Yeni konsolun tasarım özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatı ile ilgili henüz net bir bilgi yok. Ancak yakın zamanda tüm bu bilgilerin gün yüzüne çıkacağı kesin gözüküyor.  Web sitesinin güncellenmesi oyunseverler için büyük bir umut niteliğinde. Bu güncelleme yakında yeni duyuruların geleceğinin habercisi durumunda.

Editör: Wan Haber