Oyun severlerin zevkle oynadığı DOOM, çeşitli cihazlardan oynanabiliyordu. Teknolojinin hızla ilerlediği bu dönemde oyuna farklı alanlardan erişime bir yenisi daha geldi. Nic Magnier, DOOM oyunu Playdate üzerinden çalıştırmayı başardı. Bu çalışmasını da Twitter üzerinden tüm oyunseverlerle ayrıntılı bir şekilde paylaştı.

Oyunun Playdate üzerinden çalışması yakın zamanda herkes tarafından imkansız gibi görülüyordu. Ancak Playdate gerçekten bir ilke imza atarak herkesi şaşırttı. Eski görünmesine karşın gösterdiği performansla tüm oyunseverleri kendisine hayran bıraktı. Akıllı telefonlar için çalışmalar yapan Firewatch geçtiğimiz mart ayında Playdate’i tüm oyunseverlere sunmuştu. Playdate’e ilgilerin yönelmesi bunun ardından çok gecikmedi.

Siyah beyaz görüntüsüyle eski dönem oyun cihazlarını andıran bu cihaz, 2,7 inç kalınlığında ve ölçüleri de 74mmx76mmx9mm civarında bulunuyor. Diğer konsollardan farkı ise kontrol seçeneği olan bir el konsoluna sahip olmasıdır. Keen Games tasarımcısı olan Nic Magnier,  Playdate’nin geliştirildiğini ve  bu gelişim sayesinde DOOM oyunu oynandığını gözler önüne sermiş oldu.

Magnier’in Büyük Başarısı Ne?

Playdate’in düşük pixelli ekranı Sharp tarafından üretilmişti. Magnier bu cihaz üzerinden DOOM’u oynatmayı başararak herkesi şaşırtmış oldu. Henüz birkaç eksik olduğunu ifade eden Magnier, ileriki süreçlerde minik kontrol kollarının da oyun içerisinde kullanılabileceğini belirtti. Kontrol kolununun silahı döndürmesi için çalışmalar yapan Magnier, konuyla ilgili bir GIF paylaşımı da yaptı.

Daha önceleri de bir kullanıcı 48x48 ekranlı bir klavyede DOOM oyunu çalıştırmayı başarmıştı. DOOM çok farklı cihazlarda da önceleri çalıştırılmıştı. Bunlardan bazıları: McDonald’s yaza kasası, bir Commodora 64, Porsche 911 ekranı. Kısaca ekranı olan hemen her yerde DOOM oynanabilir diyebiliriz.

DOOM Oynamanın Kolay Yolu

Oyun hemen her yere adapte olunarak oynanabiliyor. Ancak bilgisayar ortamındaki görüntü kalitesi oyunseverleri daima daha fazla cezp etmiştir. Oyunun gerçekçiliği ve içerisindeki korkunç yaratıkları adeta bir filmin içerisindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Bilgisayar versiyonundaki haliyle çocukların oynaması hiç önerilmiyor. Ancak Playdate bu oyunu basite indirgeyerek her yaştan kesimin oynamasını sağlıyor.

Editör: Wan Haber