Pegasus sitesi, adı henüz duyulmamış olan bir hacker grubu tarafından hacklendi. Akşam vakitlerinde başladığı tahmin edilen saldırı sosyal medyada Gündem oldu. Saldırıyı gerçekleştiren hacker grubu, illegal platform ise kendini hiçbir gruba bağlanmış değil.

Pegasus Sitesinin Hacklenmesi İle İlgili Detaylar

Pegasus Sitesi ile bilet almak amacıyla giren kullanıcılar, siyah bir ekran ve tekrarlayan grubun mesajı ile karşılaştı. Siteye bazı kullanıcılar hala ulaşabiliyor. Buna rağmen yinede siteye erişim sağlayamayan Ekşi Sözlük ile Twitter kullanıcıları Birgül ekran görüntüleri paylaştı.

Flypgs.com sitesine gerçekleştirilen hacker saldırısı, illegalplatform adlı bir grup gerçekleştirdi. Bazı kullanıcılar ise siteye hale erişim sağlayabiliyor fakat hem de Ekşi Sözlük gibi sosyal medya platformlarında konu ile ilgili paylaşımları yapılmaya devam ediyor. Kendilerini başka örgütler ile anılmaması ile alakalı Ana sayfaya mesaj bırakan Grup, mesajında kapitalistler vurgusu ile dikkat çekti. Siteye giriş yapan bazı kullanıcılara, siyah bir ekran ve yazının dışında arka planda Türkçe rap çaldığını da söyledi. Fakat şu an açısından sayfadan müzik çalmıyor. Pegasus ise sitesini Yapılan bu hacker saldırısı ile alakalı Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Pegasus yapmış olduğu açıklamada domain hizmeti almış olduğu şirketin sistemlerine yönelik yapılan saldırı ile erişim sorunları yaşandığını dile getirdi. Saldırının firma sunucularına veya verilerinde yönelik olmadığı da ortaya çıktı.

Saldırı sonrasında bazı Instagram hesapları hacker saldırısının arkasında domain firmasının eklenmesi olduğunu dahi iddia etmiş. Firmanın yapmış olduğu açıklama, iddiaların doğru olduğunu gösteriyor.

Pegasus Tarafından Yapılan Açıklama Şöyle:

Değerli Misafirlerimiz, domain hizmeti aldığımız şirketin sistemlerine yönelik Siber saldırı etkileri kaldırılmış ve web sitemiz, bütün erişim problemleri çözülmüştür. İşlemlerinizi sitemizden yana mobil uygulamalarımızdan da tamamlayabilirsiniz.

Editör: Wan Haber