Çağ değişiyor ve zamanında birkaç dakika oynamak için yol yürüyüp sıra beklediğimiz oyunlar şimdi elimizin altındaki bilgisayarlara hatta parmaklarımızın ucundaki cep telefonlarına kadar geliyor. Oyunlara ulaşmak bu kadar kolayken oyun meraklıları arasındaki popülaritesi de her geçen gün artıyor. Bu ilgiyi ticari anlamda kullanan bir çok oyun firması satışlarını her geçen gün artırmakta oyun incelemecileri takipçilerini katlamaktadır. İnsanoğlunun doğasında hep bir mücadele vardır ya oyunlarda da bu değişmiyor ve oyunlar hep bir mücadele ile geçiyor. Bu mücadele gerçek kişiler ile online olarak yapılınca daha da keyifli bir hal alıyor. Bu heyecanı artırmak için oyun turnuvaları düzenleniyor ve heyecan daha da artmaktadır.  Bir çok online oyun geliştiricisi belirli aralıklarla turnuvalar düzenlemekte ve bu turnuvalarda başarılı olanlara ödüller verilmektedir. Oyun turnuvaları oyunları en iyi oynayan kişilerin kendini göstermesi ve kazanç sağlaması adına fırsat niteliğinde etkinliklerdir.

İnfluencer Pazarlama Yöntemi

Oyun turnuvalarında veya Youtube gibi sosyal medya araçlarında kendine belirli bir kitle oluşturan kişiler ileriki dönemde influencer konumuna gelmekte ve influencer pazarlama yöntemleriyle hitap ettiği kitlelere satışlar yapmaktadır. İnfluencerlar hitap ettiği kitlelere bir ürünü / hizmeti satın alma alışkanlığı oluşturabilecek nitelikte olan kişilerdir. İnfluencer pazarlama yöntemini tercih eden oyun geliştiricileri genelde bu konuda isim yapmış oyun incelemecilerini ya da isim yapmış oyuncuları tercih etmektedir. Örneğin bazı oyunların tanınmış isimleri vardır ve bu oyunu oynayan çoğu kimse o kişiyi tanır. Bu kişi takipçileriyle sosyal medya üzerinden de iletişim kuruyorsa influencer pazarlama için doğru kişidir. Kendisini takip eden kişileri farklı oyuna ya da ürünlere kolaylıkla yönlendirebilir.

İnfluencer Marketing Ajansları ile Profesyonel Çözümler

İnfluencer pazarlama yöntemini tercih eden firmalar, kendilerini geliştirmek için kullanacakları vakti doğru influenceri bulmak için harcamamalı profesyonel bir ajans ile çalışmalıdır. İnfluencer Marketing Ajansları satışlarınızı bir influencer aracılığıyla artırmanız konusunda size öncülük eden kuruluşlardır. İnfluencer marketing ajansları sizin ihtiyaçlarınızı belirler ve size uygun olan kitlelerden seçim yapar. Bu sayede siz de uygun maliyetlerle çok daha fazla kişiye ulaşma şansı elde edersiniz.

Editör: Wan Haber