2020 senesinin nisan ayında piyasaya sürülmüş olan orta seviyedeki bir cep telefonudur. Ancak oldukça yüksek bir batarya kapasitesine ve gelişmiş Bir Ana kameraya sahip olması sebebiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Ekran Özellikleri

Oppo 72 ekran özellikleri pek çok son model telefonun ekran özellikleri ile kıyaslandığında ideal bir seviyede görülmektedir. Telefonun 26.5 iş boyutundaki ekranı 1080 x 2400 full HD artı piksel çözünürlük oranına sahiptir.

Kamera Özellikleri Nelerdir?

Birinci arka kamera çözünürlüğü 48 megapiksel olarak karşımıza çıkmaktadır. f1.7 diyafram açıklığına sahip olan bu kamera aracılığı ile kullanıcıların kaliteli fotoğraflar ve videolar çekmeleri mümkündür.

Temel Donanım Özellikleri Nelerdir?

4 GB’lık RAM ile 256 GB’lık hafıza kartı boyutunu ek bir şekilde 128 GB’lık depolama alanı ile 64 bit işlemci mimarisi ve tam 5000 Mah batarya kapasitesi ile hizmetinize sunulmaktadır. Bunlarla beraber aynı zamanda 18 woltluk içindeki hazır şarj özelliğine ve 4,5 g desteğine sahip olan bu Telefon suya ve toza karşı oldukça dayanıklıdır.

SAR değeri konusu diğer bütün cep telefonları açısından da önemli olduğu gibi bu telefonda da önemli değil yüksek sar değerine sahip olan telefonlar İlerleyen zamanlarda çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkarabilirler.

Fiyatı Ne Kadar?

Özellikleri ile beraber genel itibariyle orta seviyede bulunduğu için Türkiye’de 2020 senesinin Kasım ayından itibaren 2780 ile 2900 TL arasında satışa sunulmuştur.

Editör: Wan Haber