Oneplus üretim firması nisan ayı itibariyle amiral gemisi oneplus 8 ve oneplus 8 Pro akıllı cep telefonu modellerini kullanıcılarına tanıttı. Bu ürünlerden sonra ise çeşitli açıklamalara göre orta segment bir oneplus Z modelinin tanıtılacağı konuşulmuştu. Bu akıllı telefonun @ualcomm’un Snapdargon 765g Yonga setinden gücünü alması beklenilmektedir ve Temmuz ayı içerisinde Bu ürünün piyasaya sürüleceği tahmin edilen hususlar arasındadır. Bugün sırlı bir şekilde oneplus akıllı telefon modeli Geekbench'te göründü. Geekbench testinde görülen bu modelin özelliklerine bakıldığında cihazın oneplus Z olma durumu oldukça yuksek görünüyor.

Geekbench 5 Testi sonrasında ortaya çıkan OnePlus AC2003 Model numarasına sahip cihaz, tek çekirdekli test sonrasında 612 puan aldı. Çok çekirdekli test sonrasında ise 1955 puan aldı. Akıllı telefon “Lito” olarak isimlendirilen 8 çekirdekli bir @ualcomm işlemci sisteminden güç almaktadır.

Geçtiğimiz gün Geekbench test sonucu açıklanan OPPO RENO4 modeli de yine “Lito” isimli işlemci siteminden güç almaktadır. 4 modelin Snapdragon 765 yon gaseti ile piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu sebeple oneplus Z modelinin de aynı yonga seti ile gelme ihtimali hayli yüksek görülmektedir.

Oneplus Z Modeli 12GB Ram İle Gelecek

Daha önceden ne söyletilen bazı raporlar da Oneplus Z Modeli, Snapdragon 765G ile geleceği iddia edilmekteydi. Birçok web sitesi aracılığı ile bu işlemcinin işaret edilmesi bu ihtimali oldukça artırmış görünüyor. Listede de görüldüğü gibi cihaz Android 10 işletim sistemi ile gelirken 12 GB gibi büyük bir ram bellek kapasitesine sahip bir şekilde kullanıcıların hizmetine sunulacaktır.

Akıllı telefonun 90hz yenileme kapasitesine sahip düz bir ana ekran ile kullanıcıların karşısına çıkacağı iddia edilmektedir. Büyük bir ihtimalle ön tarafında bulunan kamera delikli bir ekran tasarımı şeklinde dizayn edilmiş olacak bu ekranın boyutunun ise 6.4 inç olacağı söylenmektedir. Cihazın arka gövdesinde ise 48mp +16mp + 12mp şekilde üçlük kamera kurulumu olacaktır.

Oneplus Z modelini 4000 Mah kapasiteli bir batarya ile gelme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Ayriyeten bu bataryaya ek bir şekilde 30W hızlı şarj özelliği sayesinde kullanıcıların cep telefonlarını çok kısa süre içerisinde %100 şarj edebilme imkanı tanımaktadır.

Editör: Wan Haber