Teknoloji savaşlarının ve rekabetin en hararetli geçtiği yer akıllı telefon piyasasıdır. Cep telefonlarının hayatımıza girdiği ilk yıllarda sadece birkaç telefon markası arasında geçen rekabet daha sonra yeni firmaların ortaya çıkışı, akıllı telefonların üretilmesi ve buna paralel olarak da akıllı cep telefonlarında işletim sistemlerinin kullanılması mevcut rekabeti daha fazla arttırdı.

Hali hazırda piyasada İOS, Windows Phone ve Android olmak üzere 3 işletim sistemi kullanılıyor. Peki, bu seçenek arasında neden android telefon tercih etmeliyiz? İlk önce android markasının arkasında teknoloji devi Google markasının olduğunu bilmeliyiz. Diğer işletim sistemlerine göre daha sık gelişen ve güncellenen bir program.

Ara yüzünü istediğiniz şekilde değiştirebileceğiniz gibi custom romlar sayesinde uygulamaları daha kolay yükleyebiliyor ve kullanabiliyorsunuz.

Android Telefon Üreten Ünlü Markalar

Anrdoid telefonların en önemli özelliği ise Samsung, LG, HTC, Huwei, General Mobile gibi dünya devi markaların bu işletim sistemini tercih etmesidir. Kolaylığı, pratikliği ve zengin içerikleriyle beraber birçok markanın tercih ettiği android telefon bugün mevcut pazar payının % 68’ine sahip.

Geniş bir pazar payına ve birçok markanın kullanımına sahip olduğu için android telefonlar daha ucuz satılabiliyor. Ülkemizin en büyük teknoloji mağazalarında biri olan Vatan Bilgisayarda onlarca çeşit marka ve model de sizin içi en uygun olan android işletim sistemine sahip telefonu kolayca bulabilirsiniz uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Editör: Wan Haber