Günlük hayatta en çok kullanılan programlardan biri Microsoft Word'dur.

Özellikle de okul çağlarında ve iş hayatında sıklıkla kullandığımız problemlerin başında Şüphesiz ki Microsoft Word uygulaması gelmektedir. İşlerimizi oldukça kolaylaştıran bu uygulama raporları ve makaleleri Microsoft Word ile çok doğru bir şekilde çalıştırmamıza aracılık etmekteydi.

Microsoft uygulamasının Google Play Store uygulaması bölümünden indir butonuna tıklamak suretiyle kaydetmek için istediğimiz görselde çeşitli problemler meydana gelir. Kalitesinde ve içeriğinde çeşitli hatalar meydana da gelebilir. Bu yöntemle başvurmadan daha sağlıklı uygulamalarla Word programda yer alan görseli çok rahat bir şekilde bilgisayara kaydetmek de mümkündür.

Microsoft World Belgesindeki Resimleri Kaydetmek

Microsoft dosyasından gelen görselleri bilgisayara indirmek amacıyla en klasik iki yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemlerin İlkinde print screen tuşu ile Word dosyasındaki resmi kaydetmek mümkündür.

Bu tuşa basarak Paint programını atılarak kayıt işlemleri yapılır. Sadece bu işlem gerçekleştirilirken hem zahmeti olacaktır hem de görselin kalitesi düşecektir.

Microsoft World download linkini görseller açısından yaparken görüntü kalitesinin bozulmasını istemeyen kullanıcıların uygulayacakları ikinci yöntem ise Word dosyasını aşağıdaki görseli kaydetmektir. Bu nedenle Word dosyasını açarak görselin üstüne sağ tıkladıktan sonra resmi otomatik bir şekilde kaydet butonuna tıklayarak bilgisayarın masaüstüne resmi kaydedilir. Pek çok uygulama ve resim indirilirken yukarıdaki işlemleri tek tek yapmak gerekecektir.

Editör: Wan Haber