Android işletim sistemi bulunan telefon ve diğer mobil cihazlarda bulunan Facebook Messenger ve WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarını hedef tahtasına oturtan bir casusluk yazılımı tespit edildi. Sohbet detayları, whatsapp kayıtları, gelen bildirimler ve sms'ler  gibi çok çeşitli durumlarda hassas bilgileri hedef almaktadır.

WolFırat adındaki bir Truva atı bütün dünyada Android telefon ve diğer mobil cihaz kullanıcılarını hedef alabileceği uyarısı belirtildi. Android işletim sistemi ile uyum halinde faaliyet gösteren telefon kullanıcılarının mesajlaşmaları hakkında istihbari bilgi toplamak amacıyla profesyonel bir şekilde faaliyet gösteren Facebook, Messenger ve WhatsApp gibi diğer anlık mesajlaşma uygulamalarını hedef tahtasına oturtan yeni bir Android Kötü amaçlı yazılım ailesi ortaya çıktığı belirtilmektedir.  Wolfrat’ın Özellikle de Play Store ve flaş gibi yasal hizmetler üzerinden sahte güncellemeler gerçekleştirmek sureti ile mobil cihazlara bulaştığına dikkat çeken araştırmacılar, Android cihazlarının içerisine sızan kötü niyetli yazılımları hedef alan bu Android cihaza kurulum sağlandıktan sonra cihaz içerisindeki verileri toplama, fotoğraf ve video çekme, SMS mesajlarını ele geçirme, ses kaydetme, cihazda bulunan bütün dosyaları çalma gibi çok çeşitli amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren WolFrat isimli kötü niyetli yazılım ve virüs programının kullanıcılarının mobil cihazlarına bulaşma ihtimalinin son zamanlarda oldukça yüksek olduğu açıklandı.

Yukarıda bahsi geçen kötü amaçlı yazılım WolFrat adı olarak duyurulan ve kötü amaçlı yazılımın kullanıcıların mobil cihazlarına bulaştıktan sonra bütün dosyalar, galeride bulunan fotoğraflar, sesler, notlar, şifreler gibi kritik bilgi ve belgeleri kopyalayıp başka mobil cihazlara yapıştırma özelliği olduğu tespit edilmiştir.

Yazılım mühendislerinin yapmış oldukları çeşitli araştırmaların neticelerine göre WolFrat operasyonlarının sona erdiği açıklanmıştı. Fakat son zamanlarda bu virüs yayılımının özellikle de mobil cihazlar arasında tekrar hortladığı gözlemlenmektedir.

Dünya’da Kaç Adet Android Cihaz Var?

Dünyaca ünlü arama motoru Google'nın Mayıs 2019 senesinde duyurmuş olduğu habere göre dünya genelinde an itibariyle aktif bir şekilde faaliyet gösteren 2,5  milyar Adet Android cihaz bulunmaktadır ve bu rakam yalnızca Play Store üzerinden verilen çeşitli istatistiklere dayanmaktadır.

Editör: Wan Haber