Sivil dron ve havadan görüntüleme teknolojisinin önde gelen isimlerinden DJI; yüksek nitelikli görüntüleme, sezgisel ve ileri seviye uçuş performansıyla dikkat çeken yeni dronu Mavic Air 2 modelini ortaya çıkardı.

Mavic Air 2; 8K görüntü işleme kapasitesine sahip kompakt ve kullanımı kolay katlanabilir bir dronda sunuyor. 1/2” oranda daha geniş kamera sensörü, görüntü kalitesini yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolarla sunarken; ileri seviyede programlanmış uçuş modları, akıllı özellikler ve görüntüleme teknolojisi daha profesyonel içerikleri kolayca yakalanmasına yardımcı oluyor. Geliştirilen azami uçuş süresi sayesinde pilotlar dronu gökyüzünde daha uzun süre tutabilirken, tamamen yenilenen otonom kabiliyetler de canlı görüntüler yakalayabilmelerini sağlıyor.

Mavic Air 2 Mavic serisinin 60 fps ve 120 Mbps kalitesinde 4K video çekim özelliği sunan ilk dronu olma özelliğini taşıyor. Pilotlar HDR video, 120 fps'de 1080p kalitesinde 4X Ağır Çekim veya 240 fps'de 1080p kalitesinde 8X Ağır Çekim kullanarak içerikler de kaydedebiliyor.

Pilotlar, 12 megapiksel görüntüleri kaydedip detaylara sahip fotoğrafları yeni yüksek çözünürlüklü 48 megapiksel özelliğiyle çekerken, mekanik 3 eksenli kadran sayesinde öngörülemeyen durumlarda da dronda bulunan titreşim engelleyici sayesinde stabil ve pürüzsüz görüntüler de kaydedebiliyor. Quad Bayer 1/2" sensörden istifade eden Mavic Air 2; bir dizi görüntü yakalama moduyla dikkat çekiyor. Yeni eklenen SmartPhoto özelliği; üç görüntü yakalama seçeneğinden birini otomatik olarak seçmek üzere ileri düzey sahne analizi ve derin öğrenme algoritmalarını kullanarak 12 megapiksel fotoğraflar kaydedebiliyor.

Mavic Air 2'de uçuş güvenliğini azami hale getirmek için öne çıkan özellikler bulunuyor. Dronun ön ve arkasında bulunan engel sensörleri sayesinde nesneye yaklaşıldığında pilotu uyararak oluşabilecek çarpışma ihtimalini ekarte ediyor. Mavic Air 2'nin altındaki ek sensörler ve yardımcı ışıklar zorlu ışık şartlarında bile sorunsuz, otomatik iniş de dahil olmak üzere çeşitli işlevlere yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra, Mavic Air 2'de dronların yoğun havaalanları gibi en yüksek riskli yerlerden uzak tutulmasına yardımcı olacak GEO geofencing çözüm desteği de bulunuyor.

Editör: Wan Haber