Başarılı fizikçi Matt Taylor, Philae cihazının Çarşamba günü uzay mekiği Rosetta'dan koparak, Dünya'ya yaklaşık olarak 510 Milyon kilometre uzaklıkta bulunan kuyruklu yıldıza başarıyla iniş yapmasının ardından kameralar karşısına geçmiş, bacaklarına yaptırmış olduğu Rosetta dövmelerini sergilemiş ve "adeta tarih yazıyoruz" diye mutluluğunu dünya ile paylaşmıştı. Lakin fizikçi Taylor'un sözlerinden çok gömleği söz konusu olmuştu.

 

26734806.jpg


Müstehcen kadın resimlerinin olduğu gömlek sosyal medyada büyük konu olurken çok sayıda kişi bu gömleği kadınları aşağılayıcı ve cinsiyetçi bir gömlek olarak nitelendirmiş, İngiliz medyası gazetesi Guardian'daki bir blog yazısında ise ""ESA robotunu bir kuyrukluyıldızın üzerine indirebiliyor ama hâlâ burunlarının ucundaki kadın düşmanlığını göremiyor" ifadesini kullanmış, sert bir dille eleştirmişti gömleğin sahibi Matt Taylor'u.


İşte Sosyal medya ve güncel hayatta gelen bu sert tepkilerin üzerine özür dilemeyi kendine bir borç olarak addeden ve özür dileyen Taylor ise "Büyük bir hata yaptım ve birçok insanı incittim. Bu yüzden çok üzgünüm" diye açıklama yaptı ve bu açıklamaları yaparken de gözyaşlarını tutamadı.

Editör: Wan Haber